27 iul. 2017 | 15:30

Facebook trece prin cea mai bună perioadă din istoria companiei

ACTUALITATE
Facebook trece prin cea mai bună perioadă din istoria companiei

Facebook tocmai și-a publicat rezultatele financiare pe ultimul trimestru fiscal și se pare că are foarte multe motive de mândrie combinate cu câteva recorduri.

Nu trece o zi fără o știre despre Facebook. Platforma online se află într-o evoluție permanentă și luptă pe 15 planuri pentru a-și menține relevanța într-o piață aflată în continuă evoluție. Propagarea știrilor false, regulile abstracte de cenzură sau abilitatea de a influența rezultatele alegerilor din mai multe teritorii sunt buline negre pe CV-ul companiei. Acestea sunt însă contrabalansate cu ușurință de performanța financiară a gigantului și de faptul că reușește în continuare să atragă utilizatori noi.

În iunie, oficialii Facebook se mândreau cu 2 miliarde de utilizatori. La ora actuală, aflăm cât de bine poate fi monetizată o masă de oameni atât de mare. Nu mai mai puțin de 9,32 miliarde de dolari a încasat Facebook în ultimele trei luni, cu 47% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. Numărul de utilizatori ai rețelei de socializare a crescut cu 17%, în timp ce persoanele care nu stau o zi fără Facebook au ajuns la 1,32 miliarde.

Mark Zuckerberg și cabinetul său de directori nu se rezumă însă doar la Facebook pentru a face bani. Gigantul american are în portofoliu alte câteva produse fără de care nu putem trăi. Instagram tocmai a ajuns la 700 milioane de utilizatori. 250 milioane dintre ei profită în fiecare lună de funcția Stories, în timp ce Facebook Messenger este instrumentul favorit de chat pentru 1,2 miliarde de indivizi. WhatsApp are de asemenea un miliard de utilizatori zilnici.

,,Noua noastră misiune este să aduce oameni împreună.” Conform declarațiilor lui Mark Zuckerberg, viitorul Facebook ține de realizarea unor comunități importante de utilizatori. Inteligența artificială a fost de asemenea menționată ca fiind un pilon important în evoluția platformei.Pe termen lung, CEO-ul companiei speră ca va înlocui moderatorii umani responsabili de postările raportate cu sisteme mult mai eficiente de inteligență artificială.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele