Facebook lucrează la o aplicație de video conferință dedicată grupurilor

Facebook lucrează la o aplicație de video conferință dedicată grupurilor

Cei de la Facebook au din ce în mai multe aplicații pentru mobile și, din câte se pare, lucrează la una nouă inspirată din Houseparty.

Orice utilizator de smartphone nu este în pană de opțiuni în momentul în care vrea să țină legătura cu cei dragi sau vrea să colaboreze cu colegii de muncă la un proiect. Cu toate acestea, întotdeauna este loc de mai bine atunci când vorbim de aplicații pentru mobile, iar acesta este și unul dintre motivele pentru care giganți din tech investesc sume fabuloase în aplicații de chat în format text sau video.

Cei de la The Verge au citat surse apropiate de subiect când au detaliat un posibil viitor proiect al Facebook. O divizie a companiei conduse de Mark Zuckerberg se pare că lucrează intens la o nouă aplicație de video chat în grup. Aceasta pleacă de premisa pe care a fost construită Houseparty și se pare că va ajunge pe piață cu denumirea Bonfire. Având în vedere referința la un foc de tabără din titlu, putem spune cu siguranță că numele este original, deși funcționalitatea efectivă este puțin probabil să vă dea pe spate.

În orice caz, oficialii Facebook speră să aducă noua aplicație pe piață până în această toamnă. Din păcate, nu există încă nici un comunicat oficial pe marginea subiectului. Lăsând însă la o parte aceste detalii, relevantă este baza noului program. Bonfire pleacă de la rețeta perfecționată de Houseparty. Respectiva aplicație de chat în grup a fost realizată de Ben Rubin ca o formă de pivotare din Meerkat, o altă aplicație de streaming video care nu a reușit să-și țină utilizatorii interesați.

Un lucru este sigur. Facebook lucrează la mai multe aplicații standalone în același timp. Nu toate vor deveni succesuri și au mari șanse să dispară din Google Play și Apple AppStore la șase luni după lansare. Acesta este și unul dintre motivele pentru care, o clonă de Houseparty nu este neapărat o idee proastă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: