Meerkat se retrage din piața aplicațiilor de streaming live

Meerkat se retrage din piața aplicațiilor de streaming live

Piața aplicațiilor de mobil ce vă permit să faceți streaming live s-a aglomerat semnificativ în ultima perioadă, iar oficialii Meerkat se pare că s-au dat bătuți.

În luna martie a anului trecut, creatorii Meerkat introduceau un produs foarte atrăgător ce a căștigat în scurt timp un număr semnificativ de utilizatori. Problema a fost că rețeta din spate nu era neapărat greu de copiat, iar lansarea Periscope de către Twitter aproape că a redus la zero succesul inițial al Meerkat. În plus Periscope permite utilizatorilor și să redea ulterior fluxul video transmis anterior publicului larg.

Partea interesantă este că aprecierea pentru live streaming prin intemediul unui smartphone a crescut foarte mult în ultimul an. Tot mai multe persoane pot folosi astfel de unelte pentru o varietate foarte mare de scenarii, începând cu tururi turistice virtuale și până la manifestări jurnalistice.

Problema majoră a Meerkat a fost încă de la început lipsa susținerii din partea unei companii foarte mari. Pe de altă parte, lansarea Periscope de către Twitter a fost îmbrățișată în scurt timp de către utilizatori. Mai mult decât atât, faptul că Facebook a lansat Facebook Live, un alt sistem de streaming live, cu siguranță nu a ajutat.

Din această competiție, Meerkat se retrage. ,,Anul a început într-o notă pozitivă, dar pe parcursul său, apele au devenit învolburate. Broadcast-ul de conținut video de pe mobile nu a explodat la fel de repede pe cât ne-am fi dorit. Avantajul în materie de distribuție al Twitter/Periscope și Facebook Live a atras spre platformele lor mulți utilizatori noi de la noi, în timp ce noi nu am putut crește la fel de repede între timp pe cât ne-am planificat.” Ben Rubin CEO-ul Meerkat a detaliat foarte clar faptul că o mare parte din problemă a fost cauzată de circumstanțele actuale din acest segment de piață.

În ceea ce privește viitorul Meerkat, Rubin a fost foarte discret, dar un raport al celor de la Re/code detaliază o eventuală reinventare într-o rețea socială similară cu Skype sau Google Hangouts, cu un accent pe video chat între grupuri mici de prieteni.pl

Citește și: