18 feb. 2016 | 17:23

Facebook Live Video este disponibil în toată lumea

ACTUALITATE
Facebook Live Video este disponibil în toată lumea

După ce a fost testat în America, unealta Live Video pentru Facebook a devenit valabilă în întreaga lume.

Venind ca o alternativă la Periscope-ul de pe Twitter, Live Video a fost testat în Statele Unite o perioadă până când decizia a fost luată să se lanseze în lumea întreagă. După cum am menționat într-un articol anterior, Live Video este o unealtă pentru Facebook similară cu Meerkat sau Periscope care va apărea live în fluxul vostru de pe Facebook. Spre finalul anului trecut, funcția a intrat într-un beta public, dar nu era foarte evident cum se puteau înregistra cei interesați  pentru a testa noul sistem de videostreaming.

După ce doar un număr foarte mic de oameni au putut să folosească noua unealtă, aceasta a devenit valabilă pe plan internațional. Update-ul pentru Facebook care introduce Live Video a fost făcut valabil pentru moment în Anglia, Germania, Brazilia și Africa de Sud.

Pentru a vedea dacă aveți activată noua unealtă pentru a videostreaming, trebuie doar să apăsați pe Update Status în Facebook și să vedeți o iconiță specială dedicată noii funcții. După ce ați selectat Live Video va trebui să alegeți cu cine ați vrea să înpărțiți stream-ul video și să îi dați o descriere înainte să transmiteți conținutul live către publicului spectator.

Live Video va apărea în curând pe iOS, dar nu se știe exact când anume noua unealtă va apărea și pe varianta de Facebook pentru Android. Este extrem de posibil ca noul update să devină valabil și în România în maxim o lună.