Facebook acaparează planeta, conform ultimelor statistici

Facebook acaparează planeta, conform ultimelor statistici

Facebook a depășit de curând un nou prag psihologic vizavi de numărul de utilizatori lunari, iar statisticile v-ar putea speria.

Dacă ați avut vreodată o problemă cu dependența prietenilor din anturaj de Facebook, ultimele cifre s-ar putea să nu vă ajute să dormiți mai liniștiți noaptea. În definitiv, nici o rețea de socializare de pe planetă nu s-a putut mândri vreodată cu 2 miliarde de utilizatori și este puțin probabil ca acest lucru să se mai întâmple în viitorul apropiat.

Cu toate acestea, CEO-ul Mark Zuckerberg a anunțat impresionanta realizare prin intermediul unei postări pe Facebook și este evident că are de ce să se bucure. La acest nivel de popularitate, pur și simplu, nu există concurență. În plus, numărul astronomic de utilizatori se reflectă în bani, iar asta este mai important decât orice altceva pentru acționarii gigantului.

,,Începând cu această dimineață, comunitatea Facebook a ajuns în mod oficial la 2 miliarde de utilizatori! Facem progrese în a conecta întreaga lume, iar acum, să aducem toți oameni mai aproape. Este o onoare să ne aflăm în această călătorie alături de voi.” Ca referință, același Zuckerberg a ținut să menționeze în comentarii că pragul de un miliard de utilizatori a fost atins în octombrie 2012. Ca urmare au trecut aproape 5 ani până la dublarea cifrei. Creșterea de acum înainte este influențată doar de disponibilitatea conectivității la internet în anumite teritorii de pe glob și de gradul sporit de cenzură din China și Rusia, cele mai mari piețe neexploatate.

,,Asta nu s-ar fi întâmplat fără milioanele de mici comunități și indivizi care partajează conținut și aduc contribuții semnificative în fiecare zi. Zilnic, mai multe de 175 de milioane de persoane partajează o reacție de dragoste și, în medie, peste 800 de milioane folosesc butonul Like. Mai mult de un miliard folosesc în fiecare lună funcția de Grupuri.” Cum era de așteptat, această realizare impresionantă a platfomei se manifestă printr-un clip personalizat pe care îl puteți accesa aici.

statistici facebook

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: