26 iun. 2017 | 12:44

Facebook îți permite să te bucuri de magia Harry Potter pe profilul tău

ACTUALITATE
Facebook îți permite să te bucuri de magia Harry Potter pe profilul tău

Prima carte Harry Potter a fost lansată acum 20 de ani, iar Facebook a găsit o modalitate unică și amuzantă de a celebra aniversarea ei.

Facebook a lansat o surpriză pentru utilizatorii care apreciază munca lui J.K. Rowling și care vor să celebreze cu stil data de 26 iunie, ziua în care autoarea a lansat, în 1997, prima ei carte din seria Harry Potter- „Harry Potter și Piatra Filozofală”.

Cu ocazia acestei zile magice, Facebook a transformat unele dintre cuvintele tale preferate în vrăji pe care tu și prietenii tăi le poți activa atât în aplicație cât și direct pe site. Astfel dacă postezi sau comentezi cu numele uneia dintre patru case din Harry Potter– Griffindor, Ravenclaw, Slytherin și Hufflepuff- numele vor fi afișate în culorile caselor și vor fi însoțite de propria lor magie. Ai chiar și posibilitatea de a apăsa pe aceste cuvinte pentru a te bucura de câte ori vrei de această magie, scrie Mashable.

Spre deosebire de alte promoții de pe Facebook, de această dată nu trebuie să dai like la nicio pagină pentru a te bucura de acest spectacol special conceput pentru celebrarea celei de-a 20-a aniversări a primei cărți din colecția Harry Potter, ci tot ceea ce trebuie să faci este să scrii aceste cuvinte într-o postare sau într-un comentariu. După ce vei posta, o baghetă magică îți va apărea pe ecran și va erupe într-un buchet de artificii multicolore.

Dacă te folosești de un telefon cu Android, poți activa anumite funcții prin Google Assistant, folosindu-te de cuvinte magice din Harry Potter, precum ”Nox”, ”Lumos” sau ”Silencio” pentru a activa lanterna sau pentru a intra pe profilul silențios.