Facebook 360 este cea mai nouă aplicație pe care nu ți-o doreai

Facebook 360 este cea mai nouă aplicație pe care nu ți-o doreai

Conținutul de pe Facebook s-a spart într-o serie de aplicații dedicate, iar Facebook 360 pentru conținut VR este cea mai nouă.

Acum 5 ani, pe Facebook vedeai ce fac prietenii tăi și stăteai de vorbă cu ei. Primul care s-a separat a fost Facebook Messenger, un program de chat cu care ne-am trezit cu toții pe telefon. Iar dacă asta nu era suficient, se pare că și o conversație în versiunea web a serviciului se va putea desfășura în curând doar prin Messenger.com. Au urmat o serie de alte aplicații ancorate în aceeași rețea socială, dintre care unele au rezistat mai mult sau mai puțin.

Din eforturile companiei de a deveni soluția perfectă pentru partajat conținut video, de câteva săptămâni există Facebook Video. Respectiva aplicație dedicată smart TV-urilor și player-elor standalone face valuri pe TV-uri Samsung și Apple TV, urmând probabil multe alte platforme și dispozitive în viitorul apropiat.

Cu toate că a trecut foarte mult timp de când am putut posta conținut video și foto în format 360 de grade pe Facebook, compania s-a decis să ajute un pic popularitatea echipamentelor de realitate virtuală printr-o aplicație standalone. În contextul în care Oculus este o companie deținută de Facebook, era doar o chestiune de timp până când se întâmpla acest lucru. Anunțul a fost făcut pe blogul companiei și, momentan, progrămelul cu pricina poate fi rulat doar pe telefoanele Sasmung cu Gear VR.

,,Cu mai mult de 25 de milioane de fotografii la 360 de grade și mai mult de un milion de clipuri video la 360 de grade postate pe Facebook până la această oră, există suficient de mult conținut ce poate fi descoperit prin Facebook 360. Aplicația este singura oprire pentru a vedea ce ai ratat de la prietenii tăi și personalitățile pe care le urmărești, scufundându-te în fotografiile și clipurile la 360 de grade pe care le-ai salvat și găsind ceva nou de explorat.” Utilizatorii vor putea să reacționeze la clipurile și imaginile vizionate la fel ca pe Facebook, iar respectivele gesturi vor fi sincronizate în timp real între Facebook 360 și aplicația de bază Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: