Facebook Video îți aduce dependența de clipuri video pe TV

Facebook Video îți aduce dependența de clipuri video pe TV
07:47 02.03.2017

Printr-un comunicat oficial, cei de la Facebook au promis lansarea unei noi aplicații pentru TV-uri intitulată Facebook Video. Aceasta este deja disponibilă.

Au trecut doar câteva săptămâni de când compania americană condusă de Mark Zuckerberg a anunțat că va aduce cea mai mare parte a conținutului video pe care îl găzduiește pe TV. În principiu, era vorba de o aplicație dedicată ce urma să fie lansată pe Smart TV-uri de actualitate și TV Box-uri. Acel proiect s-a materializat la începutul acestei săptămâni într-o variantă pentru televizoare inteligente de la Samsung. Acum, aplicația respectivă a ajuns într-o formă apropiată și pe dispozitivele Apple TV.

Au trecut deja câțiva ani de când Facebook a început să pună accent pe partajarea de conținut video pe platformă. Totul a început cu introducerea posibilității transmisiunilor live. Acum, acel volum de conținut postat de comunitate este transpus pe cel mai mare ecran din casă. Gestul americanilor nu este însă unul de generozitate, ci o soluție de a mai crea un ecran prin care să vă fie servite reclame personalizate. 

Facebook încearcă să devină un concurent serios pentru YouTube și a devenit deja al doilea cel mai popular serviciu online de streaming după soluția oferită de Google. Mai rămâne să atragă un număr important de creatori independenți de conținut și va fi doar o chestiune de timp până când lovitura dată celor de la YouTube să înceapă să se simtă. Deja se vehiculase că s-a semnat un contract cu MLB pentru transmiterea în direct a câtorva meciuri de baseball.

Aplicația efectivă Facebook Video este una destul de simplă și prietenoasă. După ce v-ați autentificat, aceasta agreghează clipurile video postate de toți prietenii voștri în ultima perioadă, la care se vor adăuga cele recomandate de Facebook. Practic, secțiunile principale vor fi Partajate de către prieteni, Cei pe care îi urmăresc, Top clipuri live și Urmărite recent. 

Noua aplicație Facebook Video poate fi descărcată gratuit de către posesorii de Apple TV generația a patra și de utilizatorii de Smart TV-uri Samsung.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI