Eta Clock se inspiră din Harry Potter ca să-ți spună unde îți sunt apropiații

Eta Clock se inspiră din Harry Potter ca să-ți spună unde îți sunt apropiații

Unul dintre cele mai interesante gadgeturi inspirate din Harry Potter este Eta Clock și caută să obțină finanțare prin intermediul unui proiect pe Kickstarter.

În familia Weasley din seria de filme Harry Potter, undeva pe o noptieră, exista un ceas magic. Scopul acelui dispozitiv era de a-ți arăta locația celor dragi. Pornind de la această premisă, Eta Clock materializează același concept magic cu un design simplu și atrăgător.

Ilustrat în imaginea de mai sus este un un produs foarte similar din punct de vedere vizual cu un ceas. Scopul său nu este însă de a arăta în vreun fel ora, deși ar fi fost ideal. În schimb, asociază diferite icoane locației în care se află persoanele tale dragi, indiferent că este vorba de membri ai familiei sau prieteni apropiați. Atâta timp cât și-au dat acordul în acest scop, poți ști dintr-o privire dacă au ajuns acasă, sunt în continuare la serviciu, la aeroport, la sală, spital și nu numai.

Pentru a funcționa, Eta Clock își ia informațiile dintr-o aplicație instalată pe mobil. Din interiorul respectivului program este de datoria ta să asociezi locații reale de pe hartă punctelor de interes reprezentate pe ”ceas”. Astfel, îți poți trece adresa de acasă, locația școlii la care îți merge copilul sau adresa de la birou. La acestea se adaugă câteva noțiuni abstracte precum ”abroad”, dacă un membru al familiei este în afara țării sau ”transit”, dacă se deplasează cu mai mult de 5 km/h.

Deoarece orice gadget care folosește informații de locație poate fi văzut ca o potențială problemă de securitate, creatorii Eta Clock ne-au asigurat că acele detalii sunt șterse imediat de pe serverul companiei după ce au fost transmise către ceas. În plus, precizia cu care datele de locație îți sunt transmise către serverele DC Creative poate fi de asemenea ajustată in-app.

Dacă ești curios de acest concept, te poți înscrie pe Kickstarter pentru o eventuală achiziție contra sumei de 350 de dolari. Aparent, când va ajunge în magazine, prețul său va fi de 500 de dolari.

Citește și: