Protestul, pe înțelesul copiilor: Paralelă între Harry Potter și situația din ultimele zile

Protestul, pe înțelesul copiilor: Paralelă între Harry Potter și situația din ultimele zile

Deja ne apropiem de o săptămână de proteste în București și în restul țării, pe marginea Ordonanței de Urgență 13, iar acum avem o explicație foarte bună pe înțelesul celor mici.

Din ce în ce mai mulți părinți, atât din București, cât și din restul țării, au decis să vină la proteste și cu cei mici, având în vedere natura pașnică a acestora. Evenimentele de miercuri ce s-au soldat cu răniți n-au afectat negativ atmosfera generală din Piața Victoriei, unde, pe măsură ce au trecut zilele, oamenii au devenit din ce în ce mai uniți.

Sâmbătă pe zi am avut chiar un protest al copiilor organizat în Piață. Și totuși, cum îi explici unui prichindel ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni, fără să folosești un limbaj prea complex? Apelezi la Harry Potter.

O postare de pe Facebook explică foarte bine lucrurile pe înțelesul celor mici, folosind personaje pe care probabil le cunosc deja. Astfel, Liviu Dragnea devine Voldemort, doar că are mustață și dinți mai întunecați decât Lordul Întunericului. Acest Voldemort teleormănean are acoliți în Ministerul Magiei, de unde vrea să pornească o lege prin care vrăjitorii întunecați, alături de Dementori, pot să plece din temuta închizoare Azkaban.

Voldemort în variantă românească are, însă, inamici. Oamenii revoltați sunt frații Weasley, ce la rândul lor, s-au revoltat împotriva ordonanțelor pe care Dolores Umbridge le-a introdus. Din păcate, oamenii din piață nu au artificii magice și nici mături zburătoare, dar avem lasere pe care le îndreptăm spre Guvern și meme-uri afișate pe pancarte.

Moartea lui Dumbledore s-a văzut în varianta Pieței Victoriei dumincă seară, la ora 21:00, când mii de oameni și-au aprins telefoanele și le-au îndreptat spre cer.

Voldemort de Teleorman are zilele numărate, ca urmare a revoltei fraților Weasley din Piață.

Citește și: