Elon Musk vrea ca ONU să interzică roboții ucigași, ca să n-o pățim

Elon Musk vrea ca ONU să interzică roboții ucigași, ca să n-o pățim

Elon Musk consideră că Organizația Națiunilor Unite ar trebui să ia măsuri în privința folosirii armelor autonome.

Musk, alături de Mustafa Suleyman de la Google DeepMind și de alte 114 minți luminate în domeniile roboticii și ale inteligenței artificiale au semnat o scrisoare deschisă în care solicită ONU să interzică folosirea tehnologiilor care ar putea transforma tot ce știm deja despre conflictele armate.

”Armele letale autonome riscă să devină a treia revoluție a războiului”, se arată în scrisoare. Odată dezvoltate, acestea vor permite lupte la o scară mult mai mare decât în prezent, iar timpii de răspuns vor fi mult prea rapizi pentru ca oamenii să înțeleagă ce se întâmplă.

Scrisoarea arată modurile în care astfel de arme pot să fie folosite în scopuri greșite: ar putea fi folosite ca arme pentru terorism, sau de către dictatori care vor să subjuge populații. În plus, există și riscul ca armele să fie controlate de către hackeri.

Scrisoarea apare înaintea discuțiilor formale ale ONU cu privire la armele letale autonome. Aceasta a fost făcută publică în cadrul unei conferințe internaționale pe subiectul inteligenței artificiale, experți din acest câmp reunindu-se la Melbourne, în Australia.

Așa cum se arată în scrisoare, grupul ONU care urmează să discute acest subiect trebuia să-și înceapă activitatea tot astăzi, odată cu apariția scrisorii. Cu toate acestea, discuțiile au fost amânate pentru noiembrie, iar scrisoarea îi îndeamnă pe participanți să-și dubleze eforturile odată ce se reunesc.

Nu este prima dată când Elon Musk ne avertizează cu privire la pericolele inteligenței artificiale. Acesta consideră că AI-ul ne-ar putea pune în pericol civilizația.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: inverse.com