Elon Musk ne avertizează din nou cu privire la pericolele inteligenței artificiale

Elon Musk ne avertizează din nou cu privire la pericolele inteligenței artificiale

Elon Musk are o mulțime de planuri impresionante. însă rămâne sceptic cu privire la inteligența artificială.

Musk vrea să ajungem pe Marte, să construiască rețele Hyperloop și să ofere oamenilor mașini electrice din ce în ce mai accesibile, dar este reticent față de inteligența artificială. Recent, acesta chiar s-a contrazis cu Mark Zuckerberg pe această temă, afirmând că fondatorul Facebook are o ”înțelegere limitată a subiectului”.

Elon Musk a revenit asupra discuției în cursul zilei de miercuri, când un reprezentativ al Deutsche Bank a glumit, întrebând dacă e mai greu domeniul mașinilor electrice sau cel al inteligenței artificiale.

”Cred că ceva care poate reprezenta un risc pentru public merită atenție din partea guvernului, deoarece una dintre responsabilitățile acestuia este să asigure bunăstarea oamenilor”, arată Musk, citat de inverse.com. Vizionarul consideră că guvernul ar putea decide care sunt regulile necesare pentru siguranță și că pentru asta militează chiar și el.

”Nu consider că trebuie să oprim dezvoltarea inteligenței artificiale și nici nu cred în toate metaforele care s-au scris în ultima vreme. Sunt de părere că există multe beneficii ale acestei tehnologii, dar că trebuie să fim siguri care dintre aspecte sunt într-adevăr benefice, înainte să facem vreo prostie”, mai spune Musk.

”Inteligența artificială este unul din cazurile rare unde trebuie să fim proactivi și nu reactivi în ceea ce privește regulile; dacă suntem reactivi, va fi prea târziu”, afirmă Musk, în cadrul unei întâlniri cu guvernatori ai SUA.

Acesta vorbește despre cursul natural al regulilor, care apar la ceva vreme după ce un incident se întâmplă. Într-adevăr, nu e cea mai bună variantă pe care să o adoptăm, dar în cazul inteligenței artificiale, Musk arată că vorbim despre un risc fundamental pentru civilizație. Accidentele aviatice sau medicamentele neaprobate sunt periculoase pentru un număr restrâns de persoane, în timp ce inteligența artificială reprezintă un pericol pentru întreaga societate.

Citește și: