Elon Musk a început săpăturile pentru tunelurile care vor rezolva problema traficului

Elon Musk a început săpăturile pentru tunelurile care vor rezolva problema traficului

Una dintre cele mai cunoscute și mai controversate idei ale lui Elon Musk este gata să fie pusă în practică. Celebra Boring Company, un proiect care nu e deloc plictisitor așa cum sugerează numele, și-a început treaba în Los Angeles. Tunelurile care urmează să fie săpate pe sub pământ vor avea rolul de a transporta mașinile într-un mod foarte rapid pe distanțe mai mari și vor fluidiza traficul infernal de la orele de vârf.

Musk a anunțat pe Twitter că ”Godot”, mașinăria cu care urmează să sape, a terminat deja prima secțiune din rețeaua de tuneluri subterane care urmează să împânzească Los Angelesul. Înainte de acest anunț al acestuia, nu se știa exact stadiul în care se află proiectul său. Până la momentul actual, testele cu noua tehnologie s-au petrecut chiar în curtea din spate a unei alte afaceri de-ale lui Musk, și anume SpaceX.

Antreprenorul sud-african a atras extrem de multe controverse asupra sa atunci când a anunțat planul său de a rezolva problema traficului. Ideea în sine este una fezabilă, însă nu se știe încă cât îi va lua lui Elon Musk să construiască o întreagă rețea interconectată. Ce-i drept, acum ne aflăm mult mai aproape de realitate. Pe parcursul ultimelor luni, compania a lucrat din răsputeri să găsească soluții pentru probelemele sale. Mașinile care vor fi coborâte pe tuneluri vor fi purtate la viteze extrem de mari, de până la 200 de kilometri pe oră, cu ajutorul unor platforme. Cel mai simplu vă dați seama din video-ul de mai jos.

Nu există încă detalii despre înțelegerea pe care Elon Musk a făcut-o cu primarul Los Angeles-ului. Nu a trecut nici o lună de când acesta a postat pe Twitter că reacțiile din partea autorităților locale sunt pozitive. Antreprenorul a spus că primul tunel va lega aeroportul LAX de alte din împrejurimile Los Angeles-ului, notează The Verge.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: