După Instagram și Facebook, până și Skype a ajuns să ”fure” funcții din Snapchat

După Instagram și Facebook, până și Skype a ajuns să ”fure” funcții din Snapchat

Cei de la Snapchat au fost foarte creativi cu al lor serviciu la momentul lansării, doar toate funcțiile originale de atunci sunt prezente pe Skype, Facebook sau Instagram.

LinkedIn s-ar putea să fie ultima rețea online de socializare care nu a împrumutat câteva elemente creative din portofoliul Snapchat. În schimb, acele concepte originale și-au găsit loc în majoritatea instrumentelor de chat și socializare pe care le folosim zilnic. WhatsApp, Facebook sau Instagram sunt doar câteva exemple.

În mod suprinzător, Snapchat continuă să fie o himeră pentru cea mai mare partea a internauților. Acest detaliu se reflectă într-un număr infim al utilizatorilor ce refuză să crească. Nici măcar prezența Snapchat la bursă nu ajută cazul companiei aflată pe pierderi.

Pe de altă parte, tot ce a fost bun la Snapchat și-a găsit acum loc și pe Skype. Populara aplicație de chat și VOIP tinde să devină o rețea de socializare prin intermediul celui mai stufos update din ultimii ani. La fel ca la Instagram, Messenger sau Facebook, accentul se pune și în cazul Skype pe postări efemere ce dispar în 24 de ore.

Diferența majoră față de Snapchat este că cei de la Microsoft au decis să intituleze Highlights conceptul Stories împrumutat din rețeaua socială. Pentru a profita de aceste funcții noi, fă un swipe din ecranul principal al aplicației de mobil spre dreapta pentru a sări în aplicația de captură. Fă o poză sau filmează un scurt clip video pentru a-l posta imediat. Persoanele din lista ta de contacte vor putea să reacționeze la acea postare prin emoticoane de reacții sau mesaje în format text.

Dacă folosești Skype pentru chat în format text, mesajele expediate în acest fel suportă acum reacții și bannere colorate, la fel ca pe Facebook Messenger. Până și boții de chat își fac simțită prezența în reinventatul Skype. Momentan, toate aceste noutăți se regăsesc doar în aplicația Skype pentru mobile, urmând ca într-o formă sau alta să ajungă și pe desktop-uri în curând.

Citește și: