Facebook Messenger vă ajută să faceți video conferință în grup

Facebook Messenger vă ajută să faceți video conferință în grup

Dacă nu ați fost încântați de update-ul adus săptămâna trecută aplicației Facebook Messenger, noua actualizare v-ar putea schimba părerea despre aplicație.

În urmă cu aproximativ o săptămână, un val de funcții noi au ajuns să fie introduse în Facebook Messenger. Majoritatea sunt împrumutate din Snapchat, iar dacă ați folosit respectiva rețea socială, veți recunoaște cu siguranță amalgamul de opțiuni pentru personalizarea fotografiilor și agregarea tuturor imaginilor de peste zi într-un concept nou intitulat Your Day. Ideea de bază este simplă, aplicația Messenger a devenit mult mai complexă, iar o mare parte dintre cei care foloseau programul Facebook pentru interacțiunea zilnică cu prietenii sau colegii de muncă nu sunt mulțumiți.

Se pare însă că aceeași companie condusă de Mark Zuckerberg tocmai și-a adus aminte de faptul că Facebook Messenger este o unealtă de colaborare și a introdus cea mai râvnită funcție. Au existat multe speculații legate de introducerea unei opțiuni de video chat în grup și toate s-au confirmat astăzi.

Facebook a anunțat în mod oficial disponibilitatea funcției de video conferință în grup, într-o singură fereastră, după cum se poate vedea și în capturile de ecran de mai sus. În teorie, pentru a vă vedea mătușa din Italia, aveați foarte multe aplicații, Whatsapp, Skype, Facetime sau Facebook Messenger fiind doar câteva exemple. Pentru video chat în grup, opțiunile erau mult mai restrânse, iar acest update adus Messenger va fi cu siguranță îmbrățișat de către un număr mare de utilizatori într-un timp scurt.

La capitolul detalii, conversațiile în grup pe Facebook vor permite până la 50 de participanți simultan. În cazul în care numărul este până în 6, toți vor fi afișați pe ecran simultan. Dacă valoarea participanților e mai mare, se vor vedea doar cei care vorbesc mai mult la un moment dat, iar persoana din prim plan se va schimba automat. Valoarea de 50 este foarte importantă, în contextul în care Google Hangouts și Microsoft Skype sunt limitate la 10 participanți pentru majoritatea utilizatorilor.

Funcția este disponibilă acum atât pentru utilizatorii de Facebook Messenger pe iOS, cât și pe Android. Singura restricție este că măștile live, pe care le știți din Snapchat, momentan pot fi folosite doar pe iPhone.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo