După distopicul Snowpiercer, Bong Joon Ho a creat Okja pentru Netflix

După ce a ajuns să fie asociat cu seriale originale de calitate, Netflix vrea să ne atragă cu filme exclusive precum iminentul Okja al lui Bong Joon Ho.

E foarte mult conținut pe Netflix și, în fiecare săptămână, apar filme noi, seriale și spectacole de stand-up comedy. Pentru că este aproape imposibil să ții evidența, trailerele reprezintă o soluție destul de bună pentru a afla dacă ceva merită sau nu vizionat. Pornind de la această premisă, pe canalul oficial de YouTube al Netflix tocmai a fost publicat un traileri pentru Okja.

Cu un nume deloc sugestiv, Okja este o poveste originală, SF, ancorată foarte bine în realitate. Aceasta este regizată de Bong Joon Ho, același coreean care în urmă cu câțiva ani ne lăsa cu gura căscată de la cârma fascinantului Snowpiercer. Respectivul film cu Chris Evans în rolul principal surprindea în 2013 un viitor post-apocaliptic definit prin lupta între clase, foamete și exploatarea celor mici. Subiecte la fel de actuale sunt surprinse și în Okja.

Filmul care va avea premiera pe 28 iunie este o satiră foarte bine elaborată a timpurilor în care trăim cu un grad sporit de nebunie. Cu un stil vizual caracteristic, același Bong Joon Ho dezvăluie în Okja povestea unei fetițe cu numele Mija, interpretată de Ahn Seo-hyun. În centrul atenției este animalul de companiei al Mijei, un hibrid gigantic între porc și hipopotam. Creatura respectivă este intitulată Okja și a fost creată prin experimente genetice cu scopul realizării unei soluții pentru hrănirea eficientă a maselor. Accentul se pune pe relația foarte bună dintre Mija și Okja și lupta dusă de fetiță pentru apărarea animăluțului ei. În apărarea creaturii, mai intră în ecuație Paul Dano (Swiss Army Man) și Steven Yeun (The Walking Dead), membrii unei grupări militante pentru drepturile animalelor. Tilda Swinton își reiterează interpretarea malefică din Snowpiercer, doar că aici va fi juca rolul Mirandei, directoarea unei corporații cu interese globale malițioase.

Alexandru Puiu
08:00 20.05.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video