18 mai 2017 | 19:16

Netflix va produce o animație despre cimpanzeul lui Michael Jackson

ACTUALITATE
Netflix va produce o animație despre cimpanzeul lui Michael Jackson

După ce a anunțat cu surle și trânmbițe un serial bazat pe seria extrem de populară de jocuri The Wicther, și după ce s-a asociat cu CBS pentru producerea următorului serial Star Trek, Discovery, Netflix va produce un film de animație despre o maimuță. Și nu e vorba doar de o maimuță obișnuită, ci de celebrul cimpanzeu al lui Michael Jacskon, Bubbles pe numele său.

Cine vor fi însă oamenii care îl vor aduce pe Bubbles pe marele ecran? Aici urmează partea și mai interesantă. Taika Waititi, regizorul care e în spatele lui Thor: Ragnarok va prelua frâiele noului proiect. Și asta nu e tot. Va fi ajutat de directorul de animație care a lucrat la ”The Fantastic Mr. Fox” și de întreaga exhipă de producție a serialului de animație hit ”Rick&Morty”. 

Conform Deadline.com, Netflix va achita pentru întregul pachet, care-i cuprinde pe regizori și echipa de producție, aproximativ 18 milioane de euro. Destul de mult pentru un film despre o maimuță, nu? De aemenea, se vehiculează și originea acestei idei, care este de-a dreptul halucinantă. Waititi și directorul de animați, Mark Gustafson, au avut ideea când s-au întâlnit într-un bar din Cannes, că tot urmează celebrul festival.

Totul vine pe fondul implicării Netflix în cadrul Festivalului de Film de la Cannes. Acesta va fi primul an în care compania americană va participa, având două filme înscrise în concurs: ”The Meyerowitz Stories” și “Okja”. De asmenea, regizorul Waititi a declarat că filmul nu va avea legătura cu Michael Jackson, ci că acesta va fi ”o metaforă despre drumul complex pe care cimpanzeul va trebui să-l parcurgă prin complexitatea care este jungla umană”. Nu s-a pus niciodată problema ca filmul să nu fie o animație, a mai spus acesta.

Acum rămâne de văzut dacă filmul va avea sau nu succes, chiar și prin prisma poveștii celebre de backround de care se bucură.