02 iun. 2017 | 07:35

Donald Trump a retras SUA din acordul de la Paris împotriva încălzirii globale: Directorii din tech reacționează

ACTUALITATE
Donald Trump a retras SUA din acordul de la Paris împotriva încălzirii globale: Directorii din tech reacționează

În conformitate cu promisiunile din campania electorală, Donald Trump tocmai a început demersurile pentru retragerea SUA din acordul de la Paris. Procesul se va încheia în 2020.

Statele Unite ale Americii au ajuns să aibă ceva în comun cu Siria. Numeri pe degete țările care nu au semnat tratatul de la Paris pentru implementarea unor măsuri menite să micșoreze efectele încălzirii globale, iar Donald Trump tocmai a început demersurile pentru retragerea SUA din acel parteneriat. Decizia a fost una criticată la nivel internațional, dar cele mai agresive răspunsuri pe marginea deciziei au venit de la directorii importanți din tech.

Elon Musk, fondatorul Tesla și a altor companii importante a anunțat pe Twitter că se retrage din consiliul de consultanți al lui Donald Trump pe decizii de business. Apple, Google și Microsoft au semnat au scrisoare deschisă prin care roagă președintele SUA să revină asupra deciziei. Până și CEO-ul General Electric și-a manifestat dezamăgirea față de decizia actualui președinte ale Statelor Unite. CEO-ul Disney, Robert Iger s-a retras din același consiliu de consultanți pe probleme de afaceri după aflarea veștii.

,,Încălzirea globală este reală și toți împărțim responsabilitatea de a lupta împotriva ei. Vreau să vă asigur că evenimentele de astăzi nu vor avea nici un impact asupra eforturilor Apple de a proteja mediul. Alimentăm aproape toate operațiunile noastre cu energie regenerabilă, care credem că este un exemplu de ceva bun pentru planeta noastră și ne ajută și din punctul de vedere al afacerii.” Tim Cook a publicat o scrisoare deschisă pe marginea subiectului în care își exprimă dezamăgirea pe marginea subiectului și afirmă că va face tot ce-i stă în putință ca măcar Apple să-și mențină angajamentul pentru micșorarea impactului asupra mediului.

CEO-ul Facebook a făcut o postare pe Facebook într-un ton un pic mai agresiv decât cel al CEO-ului Apple. ,,Retragerea din tratatul de la Paris este rea pentru mediul înconjurător, are un impact negativ asupra economiei și pune în pericol viitorul copiilor noștri. În ceea ce ne privește, ne-am angajat ca fiecare centru de stocare a datelor pe care îl construim să fie alimentat 100% cu energie regenerabilă. Oprirea încălzirii globale este ceva ce putem face doar ca o comunitate globală și trebuie să acționăm împreună până nu e prea târziu.” Mark Zuckerberg a început cu câțiva ani în urmă tranziția Facebook către o companie care utilizează doar energie regenerabilă în sediile sale.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele