14 oct. 2017 | 18:44

Personaje din desene animate cum nu ți le va arăta Disney niciodată

ACTUALITATE
Personaje din desene animate cum nu ți le va arăta Disney niciodată

Disney a adus în conștiința colectivă a cinefililor de pretutindeni un alai de personaje pe care nu le vom uita prea curând.

De la filmele clasice, cum este Albă ca Zăpada și cei Șapte Pitici, și până la basmele reinterpretate într-o manieră modernă, precum Tangled, Disney a creat un veritabil cult. Cum ar fi fost însă dacă personajele iubite de toți în copilărie ar fi pășit dincolo de lumea fericirii până la adânci bătrâneți, unde răul nu biruie niciodată? Dacă s-ar fi întâlnit cu Freddy Krueger și Chuky, păpușa ucigașă? Dacă ar fi avut tulburări de alimentație și dependențe de substanțe?

[related]

José Rodolfo Loaiza Ontiveros a creat proiectul DisHollywood, în care toate personajele Disney cu care am crescut sunt puse față în față cu personaje din sfera entertainmentului contemporan, precum și cu probleme reale. DisHollywood analizează felul în care filmul, televiziune și muzica își lasă amprenta asupra culturii pop și a ieșit o colecție de imagini care să-ți arate lumea mai puțin veselă și luminoasă.

În același timp, desenele prezentate în această colecție constituie un barometru pentru nivelul nostru de toleranță asupra a ceea ce înseamnă un sfârșit fericit. Versiunile pure și idealizate ale personajelor Disney sunt prezentate într-o lumină nouă, care arată și partea mai întunecată a societății. Pe Rodolfo îl poți urmări și pe Instagram, unde își mai publică o parte din creații.

[readmore]

Munca lui nu este însă solitară. Tom Ward, un artist britanic, a refăcut anumite scene utilizând personajele celebre din filmele Disney. El a înccercat să își imagineze cu ce s-ar ocupa ele în ziua de azi. Rezultatul este cel puțin fascinant și tulburător. Dintre ilustrațiile pe care le-a realizat, artistul are și câteva care i-au mers mai aproape de inimă. Acesta spune că desenul cu Gaston și LeFou din Frumoasa și Bestia, participând la o paradă gay pride este unul dintre preferatele sale. Povestea lui o poți găsi pe PLAYTECH.

Disney

Disney

Disney

Disney

Disney

Disney Disney