Netflix ar putea suferi o pierdere mare dacă planul Disney reușește

Netflix ar putea suferi o pierdere mare dacă planul Disney reușește

Disney va fi cel mai mare adversar al Netflix, dacă planurile pe care le anunță vor avea un final satisfăcător pentru ei. Disney va încheia o înțelegere pentru a achiziționa o colecție de active de la 21st Century Fox. Potrivit mai multor publicații, înțelegerea care include o parte din studiourile Fox ar putea fi anunțată chiar săptămâna asta.

Majoritatea firmelor media caută modalități de supraviețuire, pe măsură ce consumatorii își îndreaptă atenția spre serviciile de redare fără adiție de la Netflix și Amazon. Disney a declarat că se va război cu Netflix pentru un loc fruntaș în clasamentul consumatorilor de media, lansând propriul serviciu de streaming. Deja are câteva bunuri importante pe care le poate oferi abonaților, ca filmele realizate la propriurile sale studiouri, dar, mai ales, mega-hitul Star Wars.

Chiar și așa, va avea nevoie de multe alte arme ca să poată rezista în această luptă cu cel mai popular serviciu de streaming. Dacă viitorul este mai puțin despre pachetele de cabluri și publicitate TV și mai mult despre aducerea directă a conținutului abonaților care plătesc, giganți ca Disney nu pot rezista. Și aici intră Fox.

După cum a afirmat un om din industrie, nu se știe care este modelul de afaceri al viitorului, dar Netflix este cel mai bun îndrumător în acest sens. Biblioteca Disney are un conținut destul de bun, ca Pixar, Star Wars și Marvel. Având în vedere planurile companiei de a retrage distribuția de pe Netflix pentru a-și construi propriul serviciu de streaming, este de așteptat să lanseze și o ofertă pentru abonamente. Însă, pe măsură ce consumul media se fragmentează mai în fiecare an, Disney va avea nevoie  de un meniu mai mare ca să asigure doza necesară pentru fiecare gust în pare.

Abordarea Netflix a fost să bage o grămadă de bani pentru a dezvolta emisiuni noi, ca să poată concura cu HBO. Cu Fox, compania ar putea lua dreptul la câteva producții bănoase, ca X-Men, Deadpool, Planeta Maimuțelor, Avatar și altele.

Citește și: