Google Pixel 2 este următorul telefon de pe care dispare mufa de căști

Este doar o chestiune de timp până când mufa de căști stereo va deveni istorie, conform unor noi imagini ajunse online cu Google Pixel 2.

iPhone 7 nu a fost primul smartphone fără o mufă de căști, dar foarte mulți s-au grăbit să critice decizia celor de la Apple vizavi de acest subiect. Se pare însă că acel gest a fost doar primul pas dintr-un val mult mai larg de schimbări pe care le vom vedea implementate de majoritatea producătorilor de mobile. Dintr-un punct de vedere, situația este similară cu Adobe Flash. Când Apple a decis să nu suporte Flash pe iPhone, întregul mapamond a vociferat. Câțiva ani mai târziu, nici un telefon nu a mai fost compatibil cu conținutul online vulnerabil.

Dacă acest zvon se dovedește a fi adevărat, viitoarele terminale Google Pixel 2 și Pixel 2 XL vor fi cele mai noi gadgeturi ce vor veni la înaintare fără o mufă de căști. O nouă serie de randări ajunse online de curând confirmă faptul că oficialii gigantului din Mountain View vor elimina portul de 3,5mm pentru a-și face smartphone-uri mai subțiri și mai andurante. Dintr-un punct de vedere, este mult mai ușor să faci un telefon rezistent la apă când nu are acel port stereo pe margine.

În rest, Pixel 2 se pare că va fi construit în jurul unui ecran cu diagonala de 4,95 inci, în timp ce Pixel 2 XL va face saltul până la 5,99 inci. Configurația hardware se va rezuma la 4GB RAM și o memorie de stocare de 128GB. SoC-ul care va sta la baza întregii ecuații se pare că va fi Snapdragon 836, pe care nu l-am mai văzut până la această oră pe nici un gadget. Sistemul audio al telefoanelor va fi de tip stereo cu două difuzoare separate, în timp ce sistemul de operare preinstalat va fi versiunea finală de Android O. Senzorul de amprentă va fi ascuns pe spatele telefonului.

Cei de la Google nu au făcut nici o promisiune până la această oră vizavi de momentul exact al lansării pentru viitoarele Google Pixel 2 și Pixel 2 XL, dar nu ar trebui să mai dureze foarte mult.

Alexandru Puiu
13:31 27.07.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video