Google Pixel 2 va avea cel mai rapid procesor Snapdragon

Google Pixel 2 va avea cel mai rapid procesor Snapdragon

Având în vedere succesul înregistrat cu primul Pixel, gigantul din Mountain View lucrează la Google Pixel 2 și se anunță a fi foarte sprinten.

Se fac deja câteva luni de când avem parte de zvonuri despre viitoarele terminale Pixel. În mod previzibil, în toamna acestui an, ar trebui să fie lansate două smartphone-uri noi sub brandul Google. Pe lângă specificații peste medie și abilități de captură remarcabile, respectivele aparate s-ar putea face remarcate prin intermediul câtorva premiere.

În momentul în care s-a lansat primul Google Pixel, gadgetul cu pricina a fost primul care a venit la înaintare cu un SoC Snapdragon 821. Între timp, respectivul procesor și-a făcut simțită prezența pe o varietate semnificativă de terminale de top. La ora actuală, Snapdragon 835 este vârful de gamă al Qualcomm și SoC-ul pe care îl vedem pe telefoane precum Galaxy S8, HTC U11 sau OnePlus 5.

Conform unor zvonuri recente, Google Pixel 2 și Google Pixel XL 2 nu vor avea același procesor Snapdragon 835 precum gadgeturile enumerate mai sus. În schimb, telefoanele Google vor fi primele cu Snapdragon 836. Având în vedere diferența incrementală de model, diferențele de performanță nu vor fi foarte mari. În schimb, vor fi suficiente încât Pixel 2 să obțină titlul de cel mai rapid smartphone pentru o perioadă.

Inițial, s-a vehiculat că Galaxy Note 8 va fi primul telefon cu Snapdragon 836, dar se pare că nu va fi așa. Note 8 se pare că va fi construit în jurul unui set de specificații tehnice foarte similare cu Galaxy S8. Diferențele vor consta în suportul pentru stylus, ecranul cu o diagonală un pic mai mare și două camere principale.

În ceea ce privește noul SoC, Snapdragon 836 va avea la interior același CPU și GPU precum Snadragon 835. Diferența de performanță va fi dată de viteze de tact mai mari în ambele componente. În altă ordine de idei, zvonurile provin de la o publicație mai puțin cunoscută, deci merită să le percepeți cu un grad sporit de reticență.

Citește și: