YouTube permite acum crearea de GIF-uri

YouTube permite acum crearea de GIF-uri

În ultimul timp, marile companii par a aduce îmbunătățiri importante serviciilor lor în secret, fără anunțuri, așa cum este și cazul celor de la YouTube acum.

youtube-billboard-user-live-stream_thumb.jpg

Până acum, pentru a obține GIF-uri din materiale video de pe YouTube trebuia să vă folosiți de software specializat sau, mai simplu, să accesați anumite site-uri. Dar în curând, nu va mai fi nevoie să faceți aceste lucruri deoarece YouTube tocmai a ușurat procesul de creare a unui GIF. Astfel, compania americană a adăugat de curând un instrument care vă permite să faceți un GIF direct în YouTube. Instrumentul este ascuns în meniul ”Share”, iar, conform celor de la Verge, opțiunea a fost observată de utilizatorul de Twitter Andy Baio.

Instrumentul vă lasă să creați un GIF cu o durată maximă de 5 secunde consecutive din cadrul aceluiași material video. În ciuda acestei limitări, YouTube vă permite, totuși, să adăugați text atât în partea superioară a imaginii, cât și în partea inferioară.


După ce ați obținut GIF-ul dorit, îl puteți distribui altor persoane, fie prin intermediul unui link direct către YouTube, fie prin intermediul opțiunii ”embed”. Nu se știu încă foarte multe detalii despre planurile de viitor ale celor de la YouTube privind instrumentul de creare a GIF-urilor. Deocamdată, singurul canal care beneficiază de acesta este PBS Idea Channel.

youtube gif

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: