Un adolescent a fost dat în judecată pentru că a trișat într-un joc

Un adolescent a fost dat în judecată pentru că a trișat într-un joc

Pentru că dezvoltatorii de jocuri nu reușesc să creeze un joc care să nu fie înșelat, trișorii sunt descurajați prin procese costisitoare, la fel cum a pățit un tânăr de 14 ani.

Multe dintre jocurile de succes ale momentului sunt create în jurul unor experiențe online multiplayer. Asta înseamnă că este foarte important ca toți participanții la joc să fie corecți pentru ca aventura să nu devină una frustrantă și încărcată de nervi. Dacă cineva este descoperit că trișează, aproape de fiecare dată, este dat afară din joc și nu mai are nici o șansă să revină online, decât după ce cumpără din nou jocul cu pricina. Creatorii Overwatch au introdus acest sistem conform căruia tinzi să fi cumpărat degeaba jocul dacă ai fost prins că ai trișat.

Cei de la Epic Games să pare că sunt mai agresivi decât orice alt dezvoltator când vine vorba de trișori. Aceștia s-au angajat să dea în judecată orice persoană care înșeală sistemul din Fortnite. Din păcate, conform celor de la Kotaku, printre persoanele vizate se află și un tânăr în vârstă de 14 ani. Multora li s-a părut foarte dură pedeapsa acționării în tribunal a unui copil, dar, pe de altă parte, aceste gesturi în mod inevitabil trebuie pedepsite.

Jucătorii de Fortnite dați în judecată sunt acuzați că au folosit un software ce facilitează punerea țintei în mod automat in-game – aimbot. În același timp, se pare că invidivizii ofereau suport celor care voiau la rândul lor să înșele sistemul. La fel de frustrant este faptului că ajutau pe alții să se apuce de ”streaming sniping”. Acesta din urmă este un fenomen prin care anumiți jucători sunt localizați mai ușor și împușcați deoarece își transmit locația printr-o sesiune de streaming pe Twitch.

Mama adolescentului de 14 ani este foarte supărată pe întreaga situația, dar dă vina pe Epic Games, dezvoltatorii jocului. Ea susține că este inadmisibil să transforme un copil atât de mic într-un țap ispășitor.