Unreal Engine 4 debuteaza cu Fortnite

Unreal Engine 4 debuteaza cu Fortnite

Epic Games a dezvaluit ca primul joc dezvoltat pe noul motor grafic Unreal Engine 4 va fi Fortnite. Acest titlu a fost anuntat in iarna anului trecut, in cadrul Video Game Awards 2011, si este un joc dezvoltat exclusiv pentru PC-uri.

Jocul este realizat in jurul unei mecanici de joc ce faciliteaza construirea de forturi, pe care jucatorii le protejeaza de atacurile creaturilor noptii. O mare parte a lui Fortnite va consta in explorarea mediilor de joc si adunarea de resurse pentru a crea echipament nou si un fort cat mai solid. Chiar daca Unreal Engine 4 poate sa afiseze grafica mult superioara jocurilor pe care le avem in prezent, Fortnite va aborda un stil artistic ceva mai „light”, cu personaje caricaturizate si culori vii. In cazul in care va asteptati la o revolutie grafica de la primul joc bazat pe acest motor grafic, veti fi probabil dezamagiti.

Nu se stie mare lucru despre data lansarii lui Fortnite sau daca acesta va fi  free-to-play, intrucat Epic nu doreste sa vorbeasca momentan despre aceste aspecte ale  jocului, insa cu siguranta vom primi mai multe detalii in curand. Nu de alta, dar Gamescom 2012 este foarte aproape.