Dacia Duster 2018, la testele de rezistență

Dacă în ceea ce privește designul Dacia Duster 2018 a evoluat, nu același lucru se poate spune și în materie de siguranță. Noul Duster a primit trei stele din cinci la testele EuroNCAP.

Testată de Euro NCAP, noul model de Dacia Duster a obţinut un calificativ similar cu cel acordat la testele efectuate cu prima generaţie, adică trei stele din cinci posibile. Conform criteriilor de testare, Duster a primit 71% din punctajul maxim în dreptul protecției pentru pasagerii adulți, 66% pentru protecția copiilor, 55% pentru protecția pietonilor și 37% în dreptul sistemelor de siguranță.

Modelul testat a fost o Dacia Duster cu motorizare 1,5 litri diesel, 110 CP şi tracţiune faţă. Reprezentanții Renault se așteptau la acest rezultat. Alte cinci mașini care au primit trei stele din maximul de cinci la testele Euro NCAP în decembrie 2017 sunt DS 3 (facelift), Kia Stonic (model nou), Ford C-MAX (facelift), Ford Grand C-MAX (facelift) și MG ZS (model nou).

Cel mai spectaculos rezultat de la testările din luna decembrie a acestui an îi aparține lui Fiat Punto. Mașina italiană a reușit contraperformanța de a obține zero stele din 5.

Dacia Duster este primul vehicul de teren al mărcii „Dacia” (parte a Grupului Renault) și al șaselea model al gamei. Primul model a apărut în 2010 și, la puțin timp de la evenimentul de lansare la Salonul Auto de la Geneva, Dacia Duster a fost desemnat cel mai ieftin SUV din lume de către World Records Academy.

În prezent, modelul este fabricat la Uzina de la Mioveni, atât sub marca Dacia (pentru piața românească, Europa, Turcia, Africa și Magreb), cât și sub marca Renault (pentru piețele din Ucraina, Orientul Mijlociu — Iordania, Siria, Liban, Egipt — și unele țări din Africa). Prețul unui model Dacia Duster pornește în România de la 12.350 de euro și ajunge până la peste 18.000 de euro.

Etichete: