Dacia Duster, în ediție limitată: cum prinzi unul dintre modelele speciale

Dacia Duster a fost prezentată oficial în septembrie și acum e anunțată într-o ediție specială. Vestea bună e că poți cumpăra una, dacă dispui de niște bani. 

Dacia Duster 2018 nu vine cu schimbări radicale față de modelul precedent. Are 4,3 metri lungime, o lățime de 1,8 metri și o gardă la sol de 21 cm. Noua Dacia Duster vine și cu un portbagaj de 445 de litri, în varianta 4×2, și 376 litri, dacă alegi 4×4. Prețul începe de la puțin sub 13.000 de euro și merge până peste 18.000 de euro.

Ediția specială Dacia Duster se numește Edition One (poate nu cel mai inspirat nume) și vor fi puse în vânzare doar 100 de exemplare. Acestea vor fi disponibile din 5 decembrie și specialul la această variantă e dat de nuanța de culoare: Orange Atacama. E versiunea Dacia Duster cu motor de 1,5 dCi și 110 cai putere, cu tracțiune integrală. Dispune de aer condiționat automat, card de acces, sistem de avertizare pentru unghiul mort, sistemul multiview de camere, aprindere automată a farurilor și jante de 17 inci din aliaj.

Prețul pentru Dacia Duster Edition One e de 18.900 de euro și, dat fiind că e în număr limitat, înseamnă că a fost deja fabricată și livrarea ar trebui să fie mai rapidă.

Motivul pentru care Dacia alege să lanseze o ediție specială e că vrea să încerce comerțul online. După ce eMAG a reușit să vândă în ultimii ani mașini online, grupul Renault consideră că e o piață bună aici. Implicit, acest model de Dacia Duster nu poate fi cumpărat decât online, via site dedicat. Plătești un avans de 500 de euro, cu cardul, și aștepți să îți fie livrată. Alegi la ce dealer să vină, unde va fi și achitată (integral sau prin credit). Altfel spus, spor la cumpărături.