28 iul. 2017 | 16:00

Cycflix te obligă să faci exerciții fizice când te uiți la Netflix

VIDEO ACTUALITATE

Un individ creativ a realizat cea mai interesantă soluție tehnică pentru a obliga internauții pasionați de Netflix să facă exerciții fizice în timpul unei sesiuni de binging.

Nu știu dacă ai o bicicletă staționară în casă pentru exerciții fizice, dar ai fi uimit cât de repede este transformat respectivul obiect de mobilier într-un umeraș scump. Am întâlnit acest fenomen într-un număr surprinzător de mare de circumstanțe, inclusiv la mine în casă. Din motive greu de înțeles, motivația pentru a face exerciții de unul singur în confortul căminului este infimă spre inexistentă.

Încercând să remedieze această situație, un student creativ la inginerie a venit cu ideea pentru Cyxflix. Ronan Byrne a creat de la zero un mecanism prin intermediul căruia te obligă să pedalezi dacă vrei să nu ți se întrerupă sesiunea de vizionare a serialului preferat de pe Netflix. Episodul de pe TV se întrerupe dacă nu respecți o rutină de exerciții. Întregul sistem de efort asociat bucuriei de vizionare este intitulat Exercise Powered Entertainment – Divertisment Motivat de Exerciții.

Partea cea mai bună a Cycflix este că poți personaliza o varietate de parametrii ai experienței cu scopul de a-l face potrivit pentru tine. Poți alege durata unei sesiuni de pedalare și a unei pauze. Poți defini viteza pe care vrei să o prinzi și, în câteva momente, poți condiționa redarea filmelor de pe Netflix de acești parametrii. Din păcate, Netflix trebuie să ruleze într-un browser web pentru ca întregul mecanism să funcționeze. Momentan Cycflix nu merge în tandem cu nici o aplicație nativă de streaming.

În practică, atunci când te-ai apucat să pedalezi, începe rularea filmului. Show-ul este pusă automat pe pauză dacă viteza de pedalare îți scade sub un anumit prag predefinit sau dacă ai luat o pauză neprevăzută de la exerciții. Dacă simți că ți-ai dori să faci ceva similar în cază, există un tutorial foarte detaliat pe blogul creatorului și pe Instructables.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele