Cycflix te obligă să faci exerciții fizice când te uiți la Netflix

Un individ creativ a realizat cea mai interesantă soluție tehnică pentru a obliga internauții pasionați de Netflix să facă exerciții fizice în timpul unei sesiuni de binging.

Nu știu dacă ai o bicicletă staționară în casă pentru exerciții fizice, dar ai fi uimit cât de repede este transformat respectivul obiect de mobilier într-un umeraș scump. Am întâlnit acest fenomen într-un număr surprinzător de mare de circumstanțe, inclusiv la mine în casă. Din motive greu de înțeles, motivația pentru a face exerciții de unul singur în confortul căminului este infimă spre inexistentă.

Încercând să remedieze această situație, un student creativ la inginerie a venit cu ideea pentru Cyxflix. Ronan Byrne a creat de la zero un mecanism prin intermediul căruia te obligă să pedalezi dacă vrei să nu ți se întrerupă sesiunea de vizionare a serialului preferat de pe Netflix. Episodul de pe TV se întrerupe dacă nu respecți o rutină de exerciții. Întregul sistem de efort asociat bucuriei de vizionare este intitulat Exercise Powered Entertainment – Divertisment Motivat de Exerciții.

Partea cea mai bună a Cycflix este că poți personaliza o varietate de parametrii ai experienței cu scopul de a-l face potrivit pentru tine. Poți alege durata unei sesiuni de pedalare și a unei pauze. Poți defini viteza pe care vrei să o prinzi și, în câteva momente, poți condiționa redarea filmelor de pe Netflix de acești parametrii. Din păcate, Netflix trebuie să ruleze într-un browser web pentru ca întregul mecanism să funcționeze. Momentan Cycflix nu merge în tandem cu nici o aplicație nativă de streaming.

În practică, atunci când te-ai apucat să pedalezi, începe rularea filmului. Show-ul este pusă automat pe pauză dacă viteza de pedalare îți scade sub un anumit prag predefinit sau dacă ai luat o pauză neprevăzută de la exerciții. Dacă simți că ți-ai dori să faci ceva similar în cază, există un tutorial foarte detaliat pe blogul creatorului și pe Instructables.

16:00 28.07.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video