Cum editezi videouri pe Android, de la tăiat clipuri la lipit [VIDEO]

Cum editezi videouri pe Android, de la tăiat clipuri la lipit [VIDEO]

Dacă vrei să postezi un colaj de filmări direct de pe telefon, ar fi bine să știi cum unești clipuri video pe Android sau le tai.

În urmă cu câțiva ani, când cei mai mulți dintre noi încă mai foloseau PC-uri, era relativ simplu să combini câteva clipuri sau să le decupezi. Dacă aveai un PC foloseai Windows Movie Maker, iar ca posesor de Mac, te puteai orienta către iMovie. În 2017, cei mai mulți dintre noi își desfășoară însă majoritatea timpului online pe smartphone.

Eventual, mai există câțiva internauți care se orientează către o tabletă. Un lucru este sigur, din ce în ce mai puțini dintre noi investesc bani într-un desktop sau laptop. Din acest motiv, ar fi bine să știi cum unești clipuri video pe Android sau le decupezi.

Ca în cazul multor operațiuni aparent simple, există foarte multe aplicații în Google Play dedicate procesului de combinare sau tăiere de clipuri video. În cazul de față am optat pentru VEdit Video Cutter and Merger. Aplicația este disponibilă gratuit în Google Play și poate fi descărcată folosind acest link. Vine la pachet cu câteva reclame, dar acelea nu sunt neapărat deranjante și nu ar trebui să-ți afecteze în vreun fel experiența de utilizare.

După instalarea VEdit Video Cutter and Merger, poți porni imediat aplicația. Din primul ecran, alege operațiunea pe care vrei să o execuți. Video trim înseamnă să tai un clip și video merge se traduce prin combinarea mai multor clipuri. Dacă ai ales Trim, imediat ți se va afișa lista clipurilor din terminal. Trebuie doar să îți dai acordul ca aplicația să-ți acceseze librăria foto-video. Selectează unul dintre clipuri.

În noua fereastră, trage de marginile laterale ale clipului până rămâi cu secțiunea care te interesează. Confirmă inițierea procesului de tăiere cu Cut & Save. Introdu un nume pentru noul fișier, eventual modifică-i destinația și apasă OK pentru inițierea decupării efective. Ar trebui să dureze doar câteva secunde.

Pentru a uni mai multe clipuri, alege Merge din ecranul principal al aplicației. Fă un tap pe unul dintre clipurile din telefon și, în noua fereastră, apasă pe + pentru a alege un al doilea sau al treilea clip. Apasă pe butonul Merge din partea de jos a ecranului, definește un nume pentru noul clip și confirmă inițierea procesului cu un tap pe OK.