Truc util pentru Chrome: reinventezi folosirea paginii noi

Truc util pentru Chrome: reinventezi folosirea paginii noi

Pagina nouă din Chrome te ajută în mod implicit să ajungi mai repede la Google. Cu ajutorul unei extensii poate deveni însă mult mai utilă.

Cei mai mulți dintre noi folosesc Google Chrome. Statisticile pe marginea acestui subiect sunt cât se poate de clare. Browserul gigantului din Mountain View este cel mai popular, deși este departe de a fi perfect sau cel mai bun. Te ajută însă să ajungi mai repede la ceea ce te interesează, iar dacă ai devenit dependent de niște extensii pe care le găsești doar în WebStore, devine și mai greu să renunți la el.

Pagina nouă din Chrome este primul lucru care te întâmpină atunci când inițiezi o sesiune nouă de navigare. Implicit, este ca și cum ai accesa www.google.com fără să mai tastezi adresa cu pricina. Aceeași fereastră poate fi însă personalizată cu ajutorul unui număr foarte mare de extensii. Având în vedere numărul mare de circumstanțe în care deschizi o fereastră nouă sau un tab nou în Chrome, ar fi păcat ca informațiile oferite acolo să nu fie mai utile decât un simplu motor de căutare. Nu de alta, dar oricum dacă tastezi un cuvânt în bara de adresă din Chome și apeși pe Enter îți va fi căutat pe Google.

În ultima perioadă, m-a încântat foarte mult Momentum. Această extensie poate fi descărcată gratuit din Chrome WebStore. După instalare, ți se va deschide o pagină nouă cu o poză de înaltă rezoluție pe fundal. Atunci, ești rugat să îți introduci numele, o adresă de email și o parolă pe care o vei folosi pentru ca tot ceea ce introduci în Momentum să fie sincronizat și pe un alt sistem în care îți instalezi aceeași extensie.

După configurarea inițală, Momentum îți afișează ora exactă, o formă de salut și un citat inspirațional. În centrul ecranului poți tasta un scop pentru ziua în curs. Cu un click în colțul din dreapta sus pe Links poți vedea o listă de site-uri favorite pe care ți-o personalizezi cu ușurință. Tot din dreapta sus, poți apăsa pe Chrome Tab pentru a deschide tabul nou implicit din Chrome cu Google în centrul ecranului. În dreapta jos în Momentum, cu un click pe Todo, îți poți vedea și defini o listă de programări sau activități pe care trebuie să le execuți. Mecanismul este simplu, iar după câteva momente în care îți introduci datele pe care vrei să le ai la un click distanță, Momentum s-ar putea să-ți facă viața mai ușoară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: