Cum transferi mesajele SMS de pe iPhone pe Android

Cum transferi mesajele SMS de pe iPhone pe Android

Nu e deloc simplu să faci un transfer de mesaje SMS de pe iPhone pe Android. Cu un pic de răbdare însă, ai toate șansele să reușești fără prea multe cunoștințe tehnice. 

Din cauza ecosistemului închis al companiei Apple, mesajele tale SMS sunt criptate într-un format proprietar undeva pe memoria internă a aparatului. Ca urmare, dacă ai în vedere transferul de mesaje SMS de pe iPhone pe Android, primul pas implică realizarea unui backup pe un PC sau Mac folosind iTunes. Conectezi telefonul la computer și acorzi încredere sistemului folosind notificarea de pe ecranul iPhone-ului. Pornești iTunes, alegi icoana telefonului din colțul din stânga sus, iar în noua fereastră faci click pe Backup. Aștepți finalizarea procesului ce poate dura între 5 și 30 de minute.

Urmează accesarea backupului în vederea identificării SMS-urilor. Pentru asta, trebuie să apeși pe Windows + R și în noua fereastră să tastezi ”%APPDATA%\Apple Computer\MobileSync\Backup” fără ghilimele. Dacă ai mai multe backupuri în fața ochilor cu nume lungi din cifre și litere, intră în cel mai recent și caută fișierul cu numele 3d0d7e5fb2ce288813306e4d4636395e047a3d28 . Acesta conține SMS-urile mult dorite. Copiază acel fișier în memoria telefonului Android. Opțional, ți-l poți trimite singur pe email ca să-l păstrezi și, în același timp, să-l descarci direct de pe Android.

Importul efectiv al SMS-urilor din fișierul cu nume inaccesibil se face cu iSMS2droid. La instalare, este foarte important să îți dai acordul pentru toate permisiunile cerute de aplicație, inclusiv să optezi pentru stabilirea iSMS2droid ca aplicație implicită pentru SMS. Nu se va întâmpla nimic rău, dar dacă vrei ca acest progrămel să interacționeze cu baza ta de date cu SMS-uri, permisiunile sunt obligatorii. Pornește iSMS2droid, cu butonul Select File alege fișierul transferat prin cablu sau email de pe iPhone. Apasă pe Import All pentru a transfera toate SMS-urile sau pe Select by contact dacă îți dorești doar mesajele de la o persoană. Așteaptă câteva momente, iar procesul ar trebui să se încheie cu succes și să găsești SMS-urile la locul lor.

Varianta semnificativ mai simplă decât cea descrisă mai sus implică utilizarea unor aplicații contra cost precum BackupTrans, AnyTrans sau MobileTrans. Spre deosebire de acestea, tot ce am detaliat mai sus se poate realiza fără nici un cost suplimentar.iSMS2droid

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: