Cum ștergi un update de iOS dacă nu vrei să-l instalezi

Cum ștergi un update de iOS dacă nu vrei să-l instalezi

Dacă te-ai decis că nu-ți vei instala ultima versiune oferită de către Apple, ar fi bine să ai în vedere cum ștergi un update de iOS.

O dată pe an, Apple lansează o versiune majoră de iOS. În 2017 a fost vorba de iOS 11. Varianta respectivă vine cu beneficii semnificative pentru posesorii de iDevice-uri lansate în ultimii ani. În același timp, are mici probleme, vulnerabilități sau scăpări care au fost parțial remediate prin iOS 11.0.1, iOS 11.0.2, respectiv iOS 11.0.3.

Cea mai mare frustrare legată de iOS 11 este că, pe dispozitivele mai vechi, precum iPhone 5S sau iPhone 6 se ”mișcă” destul de prost. În plus, pe lângă handicaptul de performanță, s-ar putea să observi o scădere mai mult sau mai puțin semnificativă pe partea de autonomie a terminalului. 

Ideal ar fi, dacă ai un telefon sau o tabletă Apple mai veche de trei ani, să nu instalezi cel mai recent iOS, pentru că s-ar putea să nu-ți mai simți gadgetul la fel de sprinten ca în tinerețe. Un pic deranjant este faptul că, deși poți opta să nu instalezi o variantă de iOS mai nouă, procesul de descărcare al respectivului update se desfășoară fără permisiunea ta explicită. Vrei nu sau nu vrei, s-ar putea să rămâi fără câțiva GB de spațiu pe smartphone pentru că iOS 11 așteaptă să fie instalat.

Pentru că a existat și un proces pe marginea acestui subiect, Apple a introdus în urmă cu câțiva ani un mecanism prin intermediul căruia poți șterge o actualizare dacă nu vrei să o instalezi. Dacă vrei să știi cum ștergi un update de iOS din varii motive, primul pas este să intri în Settings sau Configurări la secțiunea General.

De aici, te interesează iPhone Storage sau Stocare iPhone. Fă un tap acolo și așteaptă să se încarce o listă stufoasă cu toate programele de pe telefon. Prin ele vei găsi și o versiune de iOS, la fel ca în capturile de ecran de mai jos. Atinge iOS 11.0.2 în cazul de mai jos și apasă pe Delete Update sau Șterge Update. După câteva momente ar trebui să semnificativ mai mult spațiu pe telefon sau tabletă.
delete-ios-update

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: