iOS 11.1 îți rezolvă toate problemele de autonomie la iPhone

Am detaliat deja în mai multe materiale impactul semnificativ pe care l-a avut iOS 11 asupra autonomiei smartphone-urilor Apple, dar iOS 11.1 remediază situația.

În timp ce lansarea iOS 11 a încântat un număr foarte mare dintre utilizatorii unor iPad-uri și iPhone-uri lansate în ultimii doi ani, mulți dintre posesorii de gadgeturi mai vechi s-au frustrat. Este adevărat că noul sistem de operare a venit cu schimbări semnificative de funcționalitate, dar acestea ajungeau să se reflecte în compromisuri de performanță pentru aparatele nu foarte noi. Acestea este și unul dintre motivele pentru care mulți internauți s-au plâns de o scădere semnificativă a autonomiei după update-ul de la 10.3.3 la iOS 11. Nici măcar versiunile mai recente de iOS 11, precum iOS 11.0.3 nu au remediat situația neplăcută.

Din fericire, oficialii Apple lucrează intens la iOS 11.1 și se pare că va elimina o parte semnificativă dintre frustrările generate de iOS 11. O variantă beta a viitorului sistem de operare a ajuns deja online și cei de la iDevice Help au reușit să facă un test de autonomie pentru a vedea ce impact are asupra bateriei unui terminal actualizat.

În testele interne de performanță ale creatorilor clipului, fără a folosi neapărat vreun benchmak profesional, autonomia medie a unui iPhone era în jurul valorii de patru ore. După instalarea iOS 11.1 beta și realizarea aceluiași test mai mult sau mai puțin obiectiv, autonomia aceluiași gadget a sărit până la aproximativ opt ore. Cu alte cuvinte, s-a dublat comparativ cu situația anterioară.

În mod evident, când vine vorba de autonomie, performanța obținută de utilizatorul unui smartphone poate varia din foarte multe motive. Important este că scenariul detaliat mai sus ar trebui într-o oarecare măsură să ajungă și la utilizatorii obișnuiți ai unor gadgeturi mai mult sau mai puțin noi. În ceea ce privește o comparație a autonomiei între iPhone-uri, iPhone 7 Plus se pare că are un handicap semnificativ comparativ cu cifrele obținute de iPhone 8 Plus în aceleași condiții.

Alexandru Puiu
07:39 26.10.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video