Calculatorul din iOS 11 nu știe să adune, dar există o explicație

Calculatorul din iOS 11 nu știe să adune, dar există o explicație

De cele mai multe ori, actualizările de iOS sunt benefice pentru utilizatori, dar Calculatorul inclus în iOS 11 se pare că nu mai știe să facă adunări simple.

Ca în cazul fiecărei actualizări semnificative de software, au fost necesare câteva săptămâni pentru a ne lămuri vizavi de toate chichițele care sunt incluse în iOS 11. Pentru a remedia o parte dintre micile probleme, Apple a lansat deja trei actualizări mai micuțe dedicate sistemului său de operare pentru mobile. Cea mai recentă variantă este iOS 11.0.3.

Indiferent de varianta de iOS 11 pe care o ai pe telefon, în funcție de cât de des folosești aplicația Calculator, s-ar putea să te confrunți cu o problemă. Dacă încerci să realizezi o adunare simplă de genul 1+2+3, rezultatul surprinzător va fi 24, în loc de 6. În cazul unei înmulțiri la fel de simple, rezultatul este 23, în loc de 6.

Situația neplăcută a fost sesizată de mai mulți internauți, iar cei de la MacRumors au făcut-o publică. Am încercat să reproduc și eu această problemă pe un iPhone 6 și greșeala este cât se poate de evidentă. Nu trebuie să faci nimic special pentru a te confrunta cu acest ”handicap” software.

Din câte se pare problema are legătură cu viteza pe care o folosești la tastare și, o persoană semnificativ mai lentă s-ar putea să nu se confrunte niciodată cu această problemă. Explicația tehnică a fost postată pe Reddit de către un utilizator cu pseudonimul cplr. Totul pleacă de animația care este afișată în momentul în care apeși pe un buton. Practic, pentru că nu s-a încheiat animația de la cifra doi, când ai apăsat pe + a doua oară, acțiunea respectivă este ignorată. În momentul în care apeși pe trei, a trecut suficient de mult timp încât să vezi rezultatul în timp real.

Chris Espinosa de la Apple a confirmat că știe despre problemă și că se lucrează la remedierea ei, deși nu se avem nici o idee dacă va fi inclusă în următoarea versiune de iOS 11.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: