Cum semnezi documente primite pe mail pe iPhone, fără aplicații suplimentare

Aplicația nativă de mail de pe iOS a evoluat semnificativ în ultimii ani. Din acest motiv, acum poți afla cum semnezi atașamente primite pe Mail fără aplicații suplimentare.

Cu fiecare versiune nouă de iOS, cei de la Apple au îmbunătățit fiecare colțișor al sistemului de operare. Au introdus funcții noi, au optimizat aspecte ale interacțiunii cu dispozitivului și au încercat să facă viața utilizatorilor mai ușoară. Din păcate, aceste avansuri tehnologice se reflectă într-o performanță scăzută a terminaleor vechi cu iOS, dar asta este o altă poveste.

După ce în urmă cu câteva luni detaliam cum poți semna un PDF pe iPhone folosind Adobe Acrobat, întregul proces a devenit acum mult mai facil. Nu mai ai nevoie de nici o aplicație suplimentară. Este suficient doar să deschizi un atașament primit în aplicația nativă de Mail și să-ți scrijelești semnătura cu degetul pe întregul ecran al telefonului. La pasul următor, poți redimensiona semnătura, îi poți schimba poziția și culoarea. Rămâne doar să trimiți mai departe documentul semnat și să te bucuri că nu ai fost nevoit să cauți o imprimantă pentru a-l lista în prelabil și un scanner pentru a-l digitiza.

Dacă vrei să știi cum semnezi atașamente primite pe Mail fără vreun program special, procesul este surprinzător de simplu. Deschide un email primit pe iPhone cu atașament. Fă un tap pe respectivul document. După câteva momente, îl vei vedea pe ecran. Apasă pe vârful de creion din dreapta sus aflat într-un cerc. Din stânga jos, apasă pe + și alege semnătura dintre instrumentele disponibile. Optează pentru adăugarea unei semnături noi și apasă pe + în stânga sus.

Desenează-ți semnătura pe ecran și apasă pe Ok în centru Sus. Semnătura îți va apărea pe fișierul original și o poți redimensiona trăgând de colțuri sau o poți muta cu un deget apăsat în centrul ei. Culoarea o schimbi din bara de instrumente din partea de jos a ecranului. La final, apasă pe Ok în stânga sus și alege să trimiți noul document ca un răspuns la mesajul original. Opțional, poți apăsa pe Mesaj Nou dacă vrei să-l expediezi unui nou destinatar.

Alexandru Puiu
18:43 23.12.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video