Cum scapi de notificările din Windows 10 din Systray

Cum scapi de notificările din Windows 10 din Systray
14:00 18.02.2017

Dacă nu vrei să ai parte de tot felul de mesaje pe desktop, ar fi bine să înveți cum scapi de notificările din Windows 10 afișate în Systray.

Systray sau System Tray este zona din partea dreapta a barei de start din orice versiune de Windows. Pe lângă o serie de elemente din sistemul de operare, acolo se ascund programele care se încarcă odată cu Windows-ul. Încercând să se apropie mai mult de experiența utilizării unui sistem de operare pentru mobile, Windows 10 include în Systray o listă stufoasă de notificări.

Alături de câteva butoane pentru ajustarea diverșilor parametrii de funcționare ai sistemului, notificările din Windows sunt listate în Action Center. Înainte să se salveze însă acolo, acestea sunt afișate pe desktop pentru câteva momente, timp în care, poți interacționa cu ele. Dacă nu ești atent, se vor reflecta într-un număr mai mic sau mai mare afișat peste icoana Action Center – ultima din partea dreaptă de lângă ceas. Unii utilizatori sunt deranjați teribil de acea cifră și vor să știe cum scapi de notificările din Windows 10.dezactivare notificari systray

Există două soluții pentru a nu mai avea un număr de notificări în Systray. Prima implică un click dreapta pe respectivul număr urmat de un al doilea click pe Don`t show number of new notification. Imediat, vei scăpa de de respectivul număr pentru totdeauna. Notificările vor exista în continuare, iar când primești unele noi, butonul respectiv va deveni gri fără a mai afișa un număr. Opțional, dacă poziționezi cursorul peste el, poți afla câte sunt.

Pentru a șterge notificările, fă click pe Action Center și apasă pe X-ul din dreptul fiecărei notificări. Opțional, poți apăsa pe butonul Clear all din colțul din dreapta sus al aceluiași meniu pentru a le șterge pe toate dintr-un foc. Merită avut în vedere că vor exista și notificări care vor dispărea singure, fie după repornirea sistemului, fie după ce ai închis programul care le-a generat.

loading...