09 feb. 2017 | 08:06

Interfața Windows 10 va beneficia de schimbări majore în 2017

ACTUALITATE
Interfața Windows 10 va beneficia de schimbări majore în 2017

Interfața Wndows 10 a reprezentat motivul principal pentru rata de adopție sporită a sistemului de operare Microsoft, iar în curând va suferi modificări majore.

Foarte multe persoane s-au plâns de interfața Windows 8. Sistemul de operare avea multe în comun cu Windows 7, dar eliminarea butonului de Start, introducea unui ecran de Start și a multor altor elemente vizuale optimizate pentru o interfață sensibilă la atingere au frustrat utilizatorii.

Trecând peste schimbările majore integrate în noul sistem de operare al Microsoft, interfața Windows 10 și similaritățile cu Windows 7 sau Windows Vista au stat la baza ritmului alert de adopție. Tocmai din acest motiv, în momentul în care Microsoft a anunțat că va aduce modificări majore interfeței printr-o nouă actualizare, nu au fost foarte mulți entuziasmați.

neonpeek

Windows 10 s-ar putea să fie ultima versiune majoră de Windows, dar asta nu înseamnă că nu vom mai vedea schimbări majore introduse prin actualizări. Conform celor de la Windows Central, oficialii gigantului din Redmond au detaliat zilele trecută într-o conferință cu dezvoltatorii schimbările planificate pentru Project Neon. Aceasta din urmă va fi următoarea actualizare importantă a sistemului de operare care va fi implementată la scară largă până la finele lui 2o17.

Din cele câteva capturi de ecran care au ajuns online, s-ar putea să nu vă dați seama de prea mult lucruri, dar Microsoft insistă că principiile vizuale aplicate la scară largă vor fi cu totul altele. Se va insista mai mult pe animații și pe încețoșarea elementelor de interfață cu care nu interacționați. Tot odată, cu Project Neon se va pune mai multe accentul pe eforturile Microsoft pe partea de 3D. Suportul nativ pentru kiturile de realitate augmentativă HoloLens va fi de asemenea îmbunătățit.

Vom afla toate detaliile despre Project Neon în cadrul conferinței publice Build ce va avea loc în luna mai a acestui an. Pe lângă câteva noutăți pe partea de hardware, oficialii companiei americane profită de respectivul context pentru a detalia actualizările viitoare. Nu putem decât să sperăm că interfața Windows 10 nu va fi chiar atât de schimbată încât să ne alieneze.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele