Cum rezolvi problema unui film care se vede prost în VLC

Cum rezolvi problema unui film care se vede prost în VLC

În mod uzual, VLC redă fără probleme o varietate surprinzător de mare de formate video fără pluginuri sau extensii suplimentare. Există însă și situații în care un film se vede prost în VLC.

În teorie, VLC nu ar trebui să facă niciodată probleme, mai ales în momentul în care îl rulezi pe PC sau Mac. Există însă situații în care un clip video care în trecut a fost redat fără probleme, acum refuză să ruleze în condiții optime. Primul pas pe care trebuie să-l urmezi într-o astfel de situație este să descarci cea mai nouă variantă de pe videolan.org.  Există însă și câțiva parametri pe care îi poți ajusta pentru a fi sigur că totul se desfășoară cum trebuie.

Nu contează formatul video și nici măcar de unde îl ai. Te poți lovi de o situație în care un film se vede prost în VLC, indiferent dacă este un MP4, AVI, MKV, MPG sau orice altceva. Mai ales dacă știi că înainte a funcționat, cu un pic de ambiție ar trebui să-l faci din nou să meargă. Dacă îl rulezi de pe un hard disk extern, stick USB sau card SD, pentru a fi sigur că rata de transfer de pe mediul de stocare extern nu este de vină, copiază-l în calculator. vlc-accelerated-video-output

Dacă problema nu s-a rezolvat, intră în meniul Tools la secțiunea Preferences din VLC și accesează tabul Video. Printre opțiunile puse la dispoziție ar trebui să vezi Accelerated video output (Overlay) sub Display. Debifează acea opțiune și apasă pe Save. Încearcă să redai clipul din nou.

Dacă este vorba de streaming și încerci să te uiți la un film de pe un NAS din rețeaua locală sau la un flux video de pe internet prin VLC, soluția este să mărești bufferul. Memoria tampon sau buffer face referire la volumul de conținut video pe care îl descarcă player-ul software în PC din rețea înainte să inițieze redarea. Pentru a mări bufferul, din Tools, Preferences, bifează în stânga jos Show Settings – All pentru a vedea toate funcțiile disponibile. Fă click pe Input/Codecs, iar în partea dreaptă modifică valoare de la Network Caching (ms). Începe prin a o dubla și încearcă să redai clipul video cu probleme din nou. Dacă vezi o îmbunătățire, poți mări din nou acel număr.vlc-network-caching

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: