VLC Player poate acum să redea clipuri filmate la 360 de grade

VLC Player poate acum să redea clipuri filmate la 360 de grade

Indiferent de platforma pe care o folosiți, este foarte probabil să aveți instalat VLC Player, iar populara aplicație software tocmai a devenit mai capabilă.

Complet gratuit și fără reclame, VLC Player este un progrămel pe care mulți dintre noi îl folosesc de aproape un deceniu. Acesta este foarte bine pus la punct, are o comunitate activă de dezvoltatori în spate, este actualizat constant și face o treabă foarte bună la a rula orice format de fișiere media. Se pare însă că performanțele sale nu erau suficient de actuale și, din acest motiv, VLC tocmai a adăugat un nou tip de conținut foto/video în portofoliu.

Având în vedere că Facebook și YouTube suportă upload-ul și redarea de conținut video la 360 de grade, cei de la VideoLan.org s-au decis că a sosit momentul ca VLC Player să fie la fel de capabil. În teorie, conținutul la 360 de grade este menit pentru a fi rulat cu o cască de realitate virtuală. Asta nu înseamnă însă că nu-l puteți vedea și pe un PC cu un monitor normal, folosind mouse-ul pentru a vedea întregul volum de informații ascunse în clip.

Pornind de la această premisă, VLC poate reda de acum înainte clipuri video la 360 de grade, dar și fotografii panoramice capturate în același format VR. Momentan, funcția a fost introdusă în format beta, rămânând să mai fie finisată în următoarele săptămâni și luni, dar poate fi experimentată de către oricine este dornic să-și instaleze versiunea 3.0 Preview.

Noua funcție introdusă în VLC Player este realizată în colaborare cu compania Giroptic, în conformitate cu specificațiile Spatial Video. Deși navigarea mult mai facilă printr-un clip la 360 de grade ar putea fi realizată folosind un giroscop și accelerometru, pentru că nu avem așa ceva în PC-urile noastre, putem folosi mouse-ul. Pe de altă parte, posesorii de kituri VR precum Oculus Rift și HTC Vive vor putea folosi VLC Player pentru a reda clipuri la 360 de grade. Pentru mai multe detalii și un eventual download, folosiți acest link.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo