VLC a devenit o aplicație universală pentru Windows 10 și mobile

VLC a devenit o aplicație universală pentru Windows 10 și mobile

Mulți utilizatori de PC și Mac depind de VLC pentru consumul de conținut multimedia, iar această nouă lansare va favoriza și mai mult popularitatea sa.

După o lungă perioadă de teste și promisiuni, VLC a fost lansat sub forma unei aplicații universale, cu o interfață complet nouă pe Windows 10. Progrămelul este disponibil în variantă beta, iar în noul format, va putea fi instalat pe un număr semnificativ de platforme pe care, anterior, nu putea fi instalat. Lista include atât desktop-uri, notebook-uri sau tablete cu Windows 10, cât și telefoane mobile cu Windows 10 Mobile, Xbox One și, cu un pic de noroc, Microsoft HoloLens.

Practic, această nouă iterație de VLC se adresează tuturor gadgeturilor ce rulează un sistem de operare dezvoltat sau îmbunătățit de către gigantul din Redmond în ultimii ani. Fiind vorba de o aplicație universală, în majoritatea cazurilor ar trebui să includă elemente de interfață similare pe toate noile platforme, chiar dacă funcționalitatea sa nu s-a schimbat într-o manieră semnificativă. În continuare, creația celor de la Videolan.org poate fi folosită pentru redarea de conținut multimedia, acces la o librărie semnificativă de conținut media și pentru navigarea prin clipurile și muzica din rețeaua locală.

Fiind ancorată foarte bine în toate componentele Windows 10, noua variantă de VLC suportă comenzi vocale prin intermediul Cortana, live tiles și, nu în ultimul rând Continuum – funcția care vă transformă telefonul cu Windows 10 Mobile într-un PC atunci când îl ancorați într-un dock special cu mouse și tastatură.

În viitorul apropiat, aceeași versiune actualizată de VLC va putea rula în VR pe Microsoft HoloLens, iar pe parcursul acestei veri va putea fi descărcată și de proprietarii de Xbox One din Xbox Store.

În principiu, toți cei care vor descărca gratuit VLC din Windows Store, nu ar trebui să întâmpine dificultăți în a o folosi, datorită interfeței intuitive. Singurul lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere este că s-ar putea să mai întâmpinați mici probleme din cauza faptului că se află în beta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo