09 mai 2017 | 10:18

Cum mărești rezoluția la poze și scapi de zgomotul de imagine cu o aplicație online

TUTORIALE
Cum mărești rezoluția la poze și scapi de zgomotul de imagine cu o aplicație online

De când eram mici, am văzut în filme trucuri legate de mărirea calității la imagini. Nu am ajuns chiar atât de departe tehnologic, dar poți învăța cum mărești rezoluția la poze.

Interacționăm deseori cu fotografii care se văd prost. Cele mai multe dintre ele se găsesc pe internet sau au fost realizate cu mulți ani în urmă cu un telefon sau o cameră digitală de rezoluție mică. În mare parte, acestea sunt de nereparat și rămân inutile. Între timp, au apărut mai multe aplicații care te pot ajuta să le faci mai clare, să scapi de zgomotul de imagine și să le transformi într-un set de creații utile. 

Trecând însă peste aplicații complexe precum Photoshop, care fac minuni când vine vorba de editarea imaginilor, sunt și soluții gratuite pentru activități mai simple. Există chiar și câteva aplicații web care te ajută, dacă vrei să știi cum mărești rezoluția la poze. Din experimentele mele, Waifu face o treabă surprinzător de bună, iar rezultatul experimentului meu poate fi văzut în imaginea de mai sus.

Accesibil la adresa waifu2x.udp.jp, acest progrămel online este surprinzător de eficient, deși vine cu câteva limitări demne de luat în calcul. Poate mări fotografii cu o dimensiune maximă de 5MB. Poate elimina zgomotul de imagine din fișiere cu o rezoluție maximă de 3000 x 3000 pixeli, iar upscalling poate face până la 1500 x 1500 pixeli. De asemenea, procesul de mărire al rezoluției poate fi făcut la o rată de 1,6x sau 2x. Pe 2X, o imagine de 640 x 304 pixeli și 300KB a ajuns să aibă 1280 x 608 pixeli și 1,6MB.

Pentru a profita de rețele neurale din spatele acestui proces complex de redimensionare a imaginilor, accesează adresa de mai sus și prin butonul Choose File, alege o imagine din computer. Opțional, poți introduce un link web către fotografia pe care o dorești prelucrată. Bifează Photo pentru poze sau Artwork pentru desene. Poți opta pentru un algoritm de eliminare automată a zgomotului de imagine. Eu am optat pentru High, iar la Upscalling am pus 2X. Apasă pe Download pentru a descărca rezultatul procesului sau Convert pentru a vedea imaginea finală online.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele