30 mart. 2017 | 16:42

Adobe te ajută să-ți transformi imaginile într-un mod inedit

ACTUALITATE
Adobe te ajută să-ți transformi imaginile într-un mod inedit

Cercetătorii de la Cornell University și Adobe au creat o nouă metodă de procesare a imaginilor, care preia complet stilurile și le aplică în altă fotografie.

Din imaginile oferite de către cercetători ne putem da seama că este vorba de una dintre cele mai interesante metode de procesare grafică din ultima vreme. Abilitatea de a transfera stilul unei fotografii în altă imagine este o noutate care merită încercată.

adobe editare imagini 1

Până la un punct, noul sistem seamănă cu Prisma, aplicația care aplică filtre inspirate de picturi imaginilor. Cu toate acestea, creația celor de la Adobe nu folosește tehnicile și stilurile altor pictori, ci se bazează pe împrumutarea stilului unei imagini pe care o poți oferi chiar tu ca sursă.

Astfel, dacă ai o imagine care surprinde un peisaj urban într-o dimineață însorită, îl poți transforma într-un peisaj la apus de soare, fără ca liniile sau formele din original să fie afectate în vreun fel, scrie thenextweb.com. Mai mult, algoritmul este suficient de inteligent încât să facă și alte ajustări fotografiilor, cum ar fi să adauge lumini în ferestrele zgârie-norilor. De asemenea, evită și probleme cum ar fi copierea imaginii cerului pe o clădire din imaginea care este editată.

adobe editare imaginie

Pentru a crea acest proiect, cercetătorii de la Adobe și de la Cornell University s-au folosit de tehnici de învățare automatizată, pentru a reuși să surprindă condițiile de luminozitate și de culoare ale imaginilor de referință. Apoi, algoritmul se folosește de tehnici de aplicare naturală a transformărilor, astfel încât imaginea rezultată să pară una reală și nu editată.

Întreaga cercetare poate fi consultată aici, iar codul acestei aplicații poate fi consultat aici, pe GitHub.