Cum îți partajezi locația actuală pe iPhone prin iMessage fără alte aplicații

Cum îți partajezi locația actuală pe iPhone prin iMessage fără alte aplicații

Există multe soluții dacă vrei să îți partajezi locația actuală pe iPhone, dar cea mai simplă nu necesită instalarea unei aplicații terțe, precum WhatsApp sau Messenger.

Cea mai rapidă cale pentru a te intâlni cu un prieten sau pentru a ajunge acasă la un amic, implică să-l rogi să-ți partajeze locația sa actuală. Pentru asta puteți folosi Facebook Messenger, WhatsApp și alte câteva aplicații de smartphone. Posesorii de iPhone au însă o soluție nativă pentru îndeplinirea aceluiași scop, cu condiția ca amândoi să fie utilizatori de iDevice-uri și deținătorii unui cont iCloud. Pe ideea cine se aseamănă se adună, dacă ai iPhone, este foarte probabil să mai ai și alți prieteni utilizatori de iPhone, iar contul de iCloud aproape că a devenit obligatoriu pe terminalele Apple. Ca urmare, merită să citiți mai departe.

Prin setul foarte stufos de noutăți introduse în iOS 10, iMessage a ajuns să te lase să-ți partajezi locația actuală pe iPhone. Pe lângă suportul pentru expedierea de mesaje, stickere, desene sau artificii, partajarea locației este ușor de trecut cu vederea. Aceea este însă acolo. Pentru a profita de ea, trebuie să ai Serviciile de localizare active pe iDevice și să te asiguri că posibilitatea Partajării localizării este de asemenea pe verde. Pentru asta, după cum se poate vedea în capturille de ecran de mai jos, trebuie să intră în Configurări, Intimitate, Servicii de localizare și Partajare localizare. Activează acea funcție și, în cazul în care mai ai și alte telefoane sau tablete Apple, alege în secțiunea De pe – Acest dispozitiv. Revino la lista de aplicații care au nevoie de acces la locație, caută Messages și asigură-te că ai bifat La utilizare în dreptul ei. Cum partajezi locatia pe iPhone fara aplicatii

După ce ai parcurs pașii detaliați mai sus, încearcă să scrii un mesaj unei persoane sau intră într-o discuție existentă din Messages. Fă un tap în dreapta sus pe litera i într-un cerculeț din dreptul persoanei cu care te conversezi. Imediat vei vedea un buton intitulat Partajează locația. După ce l-ai atins, poți alege ca partajarea să fie activă pentru o oră, până la sfârșitul zile sau pe termen nedeterminat. Ține doar de tine pentru care optezi. Din acel moment, dacă interlocutorul va apăsa pe i-ul micuț din dreptul numelui tău dintr-o conversație, va avea acces la locația ta și o poate folosi în Apple Maps pentru a veni lângă tine.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: