VIDEO Cum trimiți rapid locația prin Google Maps

VIDEO Cum trimiți rapid locația prin Google Maps

Există foarte multe moduri prin care îți poți partaja locația în format digital, dar dacă vrei să trimiți rapid locația ta din Google Maps, gigantul din Mountain View tocmai a introdus un sistem mult mai facil.

Aplicația Google Maps pe mobil, la prima vedere, nu s-a schimbat semnificativ în ultimii ani. În realitate însă, a beneficiat de o mulțime de actualizări mai mult sau mai puțin utile pe care ar fi bine să nu le treceți cu vederea. În definitiv, sunt multe momente în care vă loviți de un scenariu în care aveți nevoie rapid de o soluție de navigație, iar Google Maps se află instalat pe telefoanele celor mai mulți dintre noi. De ceva timp, suportă descărcarea hărților pentru utilizare offline, iar dacă vreți să trimiteți cuiva locația voastră, sunt necesare doar câteva gesturi.

Până de curând, dacă foloseai Google Maps pe mobil sau în varianta web și vroiai să trimiți rapid locația ta sau orice alt punct de pe hartă, era suficient să faci un click undeva pe ecran și să amplasezi un pin. Selectai respectivul pin și optai pentru partajarea sa folosind butonul dedicat.

De curând, cei de la Google au introdus o nouă soluție dacă vrei să partajezi locația ta din Google Maps cu unul sau mai mulți prieteni. Noua funcție poartă numele de Plus Code, o referință la cod poștal și este prezentă doar în versiunile recente ale aplicației. Ca urmare, ar fi bine să vă faceți un update, dacă nu v-ați făcut un obicei din a vă actualiza aplicațiile la intervare regulate de timp.

Sistemul este cât se poate de simplu. Folosind Google Maps pe iPhone sau Android, căutați o locație pe o hartă. Pentru o precizie sporită, puteți face zoom și puteți face un tap în zona dorită pentru a amplasa un Pin.

[readmore]

Imediat vor apărea o serie de detalii aferente respectivului pin. Trageți de ele în sus pentru a le extinde, iar în partea de jos a ecranului, similar cu capturile de mai jos, veți vedea un Plus code format din cifre și litere. Acesta este bătut în cuie și, dintr-un punct de vedere se comportă la fel ca un set de coordonate, deși este mult mai ușor de reținut.

Pentru a copia respectivul cod, faceți un tap pe el și imediat veți primi o confirmare că a fost salvat în clipboard. De acolo, îl puteți trimite unui prieten sub formă de SMS sau îl puteți posta pe Facebook, Twitter sau orice altă rețea socială. În momentul în care cineva caută acel cod pe Google Maps, va fi dus la adresa din spate, fără nici un fel de marjă de eroare.

Citește și: