Cum îți parcurgi mai eficient istoricul de navigare pe internet

Cum îți parcurgi mai eficient istoricul de navigare pe internet

După o zi de cercetare pentru un proiect, devine aproape imposibil să îți parcurgi într-un mod eficient istoricul de navigare. Există însă o soluție.

În funcție de stilul de viață și de domeniul de activitate, petrecem o cantitate semnificativă de timp online. Indiferent dacă o facem de pe laptop, tabletă sau un smartphone ce pare lipit de mână, internetul a devenit a doua natură umană. Până și persoanele mai în vârstă care au devenit în ultimii ani utilizatoare de smartphone nu pot petrece câteva zile fără să fie online.

Accesul facil la informație este benefic, dacă ignori trendul din ce în ce mai agresiv de știri false. Sărind din site în site, după câteva ore sau câteva zile, te confrunți însă cu o problemă. Dacă nu ți-ai făcut obiceiul de a posta pe Facebook tot ce ai găsit interesant pe internet, s-ar putea să nu mai găsești articolul care ți-a captat atenția în primele ore ale dimineții. În același timp, s-ar putea să fie imposibil să mai gătești rețeta care ți-a furat privirea când citeai niște știri de cancan.

Partea bună este că majoritatea browserelor moderne au un istoric al paginilor pe care le-ai accesat, dacă nu cumva ai folosit modul incognito de navigare. Partea mai puțin bună ține de modul în care sunt sortate acele pagini și de faptul că s-ar putea să întâmpini o listă infinită de linkuri care necesită prea mult timp să fie parcursă.

Alternativa găsită de mine la această problemă este intitulată Better History și este o extensie de Chrome disponibilă gratuită în Chrome WebStore. După cum se poate vedea în captura de ecran de mai jos, Better History îți sortează toate paginile accesate pe zile, ore și dispozitive. Există o soluție rapidă pentru a căuta printre adresele accesate recent și dacă poziționezi cursorul pe unul dintre linkurile din listă ai o opțiune suplimentară pentru a vedea mai multe linkuri din același domeniu. Pentru a ajunge rapid la Better History, apasă pe butonul din dreapta sus de lângă bara de adresă de forma unui ceas.

Cum găsești o pagină web în istoricul de navigare mai ușor

Citește și: