Cum folosești un iPhone fără butonul Home sau cu el defect [VIDEO]

Cum folosești un iPhone fără butonul Home sau cu el defect [VIDEO]

Unii ar fi tentați să clasifice iPhone-ul ca fiind un telefon perfect, dar pentru că se poate strica, ar fi bine să știi cum folosești un iPhone fără butonul Home.

Folosesc smartphone-uri Apple din 2007, de când a apărut primul model. La momentul respectiv, pentru că îmi cumpăram telefoanele de pe piața gri, fără acte sau garanție, ajungeam ocazional să plătesc o sumă generoasă la un service. Între timp, cei de la Apple au eficientizat destul de mult sistemul, iar un iPhone rarerori se mai strică fără să-l dai de pământ.

Dintr-un punct de vedere, fiecare schimbare majoră introdusă în designul unui smartphone din Cupertino în ultimul deceniu a fost pentru a micșora probabilitate defectării. La iPhone 5 nu am mai avut sticlă pe spate pentru că se spărgea cu ușurință la iPhone 4 și 4S. La iPhone 7, butonul fizic Home a fost înlocuit cu un mecanism desprins din Force Touch-urile de la MacBook, pentru a elimina din ecuație componentele mecanice ce se pot strica. Majoritatea zvonurilor din ultimele luni ne confirmă faptul că iPhone 8 va avea față acoperită aproape integral din sticlă, iar butonul Home va fi desființat pentru totdeauna.

Până atunci însă, ideal ar fi să ai în vedere cum folosești un iPhone fără butonul Home, dacă ai ghininionul să se mai strice sau să nu mai funcționeze ca la început. Pentru o astfel de situație, cei de la Apple au inventat încă de acum câțiva ani un buton Home virtual pe care îl poți apela dacă ai nevoie de el. Acesta se găsește printre setările de accesibilitate ale oricărui iPhone sau iPad.

Din Configurări, la General, intri în Acesibilitate și faci un tap pe AssistiveTouch. De aici, este suficient să activezi primul switch omonim din partea de sus a paginii. Imediat vei avea un buton Home pe ecran pe care îl poți folosi în locul celui defect. Cu un pic de răbdare, poți personaliza meniul care apare atunci când apeși pe butonul Home virtual. Astfel, poți ajusta volumul de pe ecran, îți poți trece dispozitivul pe silențios sau poți apela funcția de multitasking pentru a sări rapid dintr-o aplicație în alta.

Ca o notă de subsol, este suficient să ții degetul apăsat pe butonul AssistiveTouch și să-l muți pe ecran pentru a-i schimba locație în funcție de nevoie.