Primele probleme pe iPhone 8, iPhone X și alte telefoane cu iOS 11

Primele probleme pe iPhone 8, iPhone X și alte telefoane cu iOS 11

Odată cu iPhone 8 și iPhone X, , Apple a lansat iOS 11 pentru o varietate foarte mare de iDevice-uri. Din păcate, se pare că respectivul sistem de operare nu este perfect.

iOS 11 vine la pachet cu unele dintre cele mai importante schimbări aduse platformei Apple pentru mobile din ultimii ani. Unele sunt utile și evidente, altele sunt semnificativ mai discrete. Pe lângă acestea, mai există câteva schimbări de funcționalitate ce pare cel puțin ciudate.

În ultima categorie intră câteva detalii legate de opțiunile disponibile în Control Center. Centrul de Control în iOS 11 a fost reinventat radical. Este mai prietenos, mai flexibil și îți face viața semnificativ mai ușoară dacă vrei anumite opțiuni în centrul atenției, iar pe unele dorești să le elimini complet.

Există totuși o limitare ce vine la pachet cu noul Centru de Control, iar aceasta vizează butoanele pentru activarea/dezactivarea Bluetooth și WiFi. Din câte se pare, respectivele switch-uri nu dezactivează complet conectivitatea wireless când sunt activate, conform celor de la idownloadblog.com.

Nu a trecut mult timp din momentul în care au apărut respectivele rapoarte online până când cei de la Apple au publicat o explicație oficială pe pagina de suport a companiei. De acolo reiese că modificarea a fost una intenționată și are legătură cu funcționarea serviciilor Apple din fundal. Când activezi respectivele switch-uri din Centrul de Control, deconectezi practic toate accesoriile conectate la telefon sau tabletă. În același timp însă, conectivitatea Bluetooth și Wi-Fi va rămâne activă pentru AirDrop, AirPlay, Apple Pencil, Apple Watch, Continuity, Handoff și Instant Hotspot.

Centru de control IOS 11

Trecând peste aceste detalii, există în continuare posibilitatea dezactivării complete a funcțiilor Bluetooth și WiFi dintr-un iDevice. În iOS 11 însă, trebuie să mergi în Configurări sau Settings pentru a face acest gest. Din Control Center, nu faci decât să deconectezi eventualele echipamente conectate la telefon. La final, ideea din spatele gestului celor de la Apple nu este neapărat greșită, dar ar putea să genereze confuzie printre persoanele mai atehnice.

Citește și: