Cum editezi un selfie în Snapseed pentru mai multe like-uri pe Instagram și Facebook

Sunt multe trucuri la care poți apela pentru o fotografie mai reușită, dar cel mai bine ar fi să înveți cum editezi un selfie în Snapseed dacă îți dorești mai multe like-uri.

În funcție de timpul petrecut online pe rețele sociale, s-ar putea să fi dezvoltat o pasiune pentru postarea de selfie-uri, singur sau împreună cu persoana importantă din viața ta. Dacă ai un smartphone bun, iar condițiile de lumină sunt ideale, respectivele fotografii pot ajunge pe Facebook sau Instagram imediat după ce au fost imortalizate. Dacă simți însă că s-ar putea să arate și mai bine, poți foarte bine să apelezi la niște trucuri. Nu este deloc dificil să afli cum editezi un selfie în Snapseed dacă vrei să faci valuri în online.

Snapseed este o aplicație gratuită de editare foto pe care o găsești în Apple App Store sau Google Play.  Aceasta a fost cumpărată în urmă cu câțiva ani de către Google, dar este un produs independent, fără un branding evident al gigantului din Mountain View. Foarte ușor de folosit, progrămelul îți oferă un amalgam de opțiuni cu care merită să experimentezi până obții rezultatele dorite. Snapseed poate să-ți facă aproape orice fotografie un pic mai reușită.

Când pornești prima oară Snapseed, trebuie să deschizi o fotografie cu butonul deschide din stânga sus. Opțional, poți opta pentru unul dintre filtre pe care ți le propune programul la secțiunea aspecte pentru a automatiza procesul de editare. Sfatul meu este să apeși pe instrumente. Decupează fotografia și alege un raport de aspect pătrat, foarte popular pe Instagram și Facebook. Astfel, poți elimina zonele care nu-ți plac. Dacă ai mici imperfecțiuni în poză de care vrei să scapi, alege Curățare din Instrumente, fă zoom pe poză cu un gest de pinch și șterge un coș sau un fir de păr alb.

Tot din instrumente, intră la secțiunea HDR, optează pentru ”Persoane” și printr-unul sau mai multe swipe-uri de la stânga la dreapta alege intensitatea efectului. Instrumentul de încețoșare, tot printr-un swipe, îți permite să scoți în evidență anumite zone din poză simulând un efect de bokeh. Vignette s-ar putea să te încânte dacă vrei să întuneci anumite zone din poză, în timp ce altele rămâne luminoase, tot cu scopul evidențierii. În final, un tap pe Potret face o treabă foarte bună în a-ți scoate în evidență ochii în poză și a-ți conferi o anumită sclipire. Pentru ajustări de contrast, luminozitate sau saturație folosește secțiunea Optimizează din colțul din stânga sus al secțiunii Instrumente.

Ca referință, dacă ai mai multe opțiuni în spatele unui singur instrument, fă un gest de swipe în sus sau în jos pentru a schimba unealta activă. Cu swipe-uri la stânga sau la dreapta alegi intensitate efectului. Pentru a salva modificările aduse pozei, apasă pe Exportă și alege Salvează o copie dacă nu dorești să fie suprapusă fotografia originală.

Alexandru Puiu
16:00 16.12.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video