Cum dictezi mesaje pe iPhone dacă nu mai vrei să le tastezi [VIDEO]

Cum dictezi mesaje pe iPhone dacă nu mai vrei să le tastezi [VIDEO]

Dacă vrei să nu mai stai cu ochii pe tastatură atunci când redactezi un mesaj, ar fi bine să înveți cum dictezi mesaje pe iPhone.

Apple a fost printre primele companii care au introdus suportul pentru limba română în toate colțurile sistemelor sale de operare. Primul pas a implicat transpunerea interfeței de la iPhone sau Mac în limba română fără vreun cost suplimentar sau o procedură complicată. Câțiva ani mai târziu a urmat introducerea suportului pentru dictare în frumosul grai românesc.

În principiu, poți dicta mesaje pe iPhone în foarte multe limbi străine, cu condiția să urmezi procedura de mai jos. Deși tutorialul este creat în jurul dictării în limba română, te ajută și dacă vrei să afli cum dictezi mesaje pe iPhone în engleză, italiană, spaniolă sau orice altă limbă străină. În final, vei câștiga posibilitatea de a dicta câteva cuvinte sau mesaje stufoase în orice fereastreă în care îți apare pe ecran tastatura. Nu contează dacă este vorba de o fereastră de WhatsApp, iMessage, Gmail, Chrome sau Safari. Dacă vrei să redactezi un email, îl vei putea dicta, iar dacă vrei să efectuezi o căutare cu Spotlight după Instagram, o vei putea face din cuvinte.

Pentru a activa dictarea pe dispozitivele cu iOS, procedura este identică, indiferent dacă vorbim de un iPhone sau iPad. Primul pas este să intri în Settings sau Configurări, la secțiunea General și să faci un tap pe Tastatură. În noua fereastră, ai treabă cu tastaturile din partea de sus. Dacă lipsește română din respectiva listă, apasă pe adaugă tastatură și selecteaz-o. Folosind butonul Edit din dreapta sus, trage limba română în sus pentru a fi prima în listă. Revino la meniul anterior și du-te până în jos în lista de opțiuni. Activează dictarea și confirmă procesarea comenzilor tale de către serverele Apple.

Asta a fost tot. Rămâne să începi să scrii un mesaj și să apeși pe noul buton de microfon de pe tastatură din stânga jos. Imediat vei putea dicta textul dorit. Dacă ai terminat de vorbit, apasă pe Ok.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: