De ce punctele din adresa ta de Gmail nu au nicio importanță

De ce punctele din adresa ta de Gmail nu au nicio importanță

Dacă ai început, ca orice om obișnuit, cu o adresă de mail la Yahoo, știi că un singur punct face diferența între utilizatori. Ei bine, lucrurile nu stau la fel și în cazul Gmail.

După cum explică în mod clar un post de pe forumul Google, poți să nu te mai obosești să dictezi oamenilor adresa cu toate punctele, pentru că:

  • homerjsimpson@gmail.com = hom.er.j.sim.ps.on@gmail.com
  • homerjsimpson@gmail.com = HOMERJSIMPSON@gmail.com
  • homerjsimpson@gmail.com = Homer.J.Simpson@gmail.com

Poți să pui un punct și după fiecare literă, pentru că mailurile tot vor ajunge la tine dacă cineva îți scrie numele de utilizator legat. Lucrurile stau astfel de ani buni, dar sunt șanse mari ca nu mulți oameni să se fi prins. Nu știm exact motivul pentru care alte companii au ales ca punctele să conteze și să facă diferența între utilizatori, dar măcar acum știm că nu trebuie să ne mai obosim să menționăm punctele.

Ca să fie totul și mai clar, punctele contează pentru Microsoft Outlook, Yahoo! Mail, Apple iCloud, nu contează pentru Facebook și Gmail și sunt total interzise pentru Twitter. Unele servicii permit adăugarea caracterelor speciale, dar simbolurile sunt la fel de irelevante. Poți să înlocuiești punctul din adresa de Gmail cu un „+” și nu tot nu va avea vreo relevanță. Politica serviciilor care ignoră semnele e o veste proastă pentru cei care împărtășesc același nume și visează la o adresă de mail simplă, fără cifre sau abrevieri. Partea pozitivă e evidentă, și anume că nu poți să ratezi niciun mail important din cauza poziționării greșite a unui semn.

Gmail e, în mod clar, unul dintre cele mai populare și ofertante servicii de e-mail de pe mapamod. Acum că știi că nu are nicio relevanță punctul din numele de utilizator, îți propunem seria noastră de tutoriale, care ar putea să te ajute să profiți de seriviciul Google la maximum. Aici găsești partea I, partea a II-a, partea a III-a, partea a IV-a și partea a V-a.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: